Πολιτική

11/03/2021 - 14:05

Δικός μας είναι ο δρόμος Καλλονής-Πέτρας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Η γνωστή αιώνια διαμάχη .... ποιος θα πάρει τις δάφνες για ένα έργο που ΘΑ εκτελεστεί στο νησί μας! Ας μάθουν όλοι ότι τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό, στους πολίτες και σε κανένα πολιτικό και σε κανένα κόμμα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Η έγκριση της δημοπράτησης του νέου δρόμου Καλλονής – Πέτρας από την Περιφερειακή Αρχή του Βορείου Αιγαίου, αποτελεί την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού του έργου, που είχε γίνει από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ύψιστης αναπτυξιακής σημασίας για τη Λέσβο έργο, είχε υπαχθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 στις ειδικές διατάξεις του κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, έτσι ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και να προχωρήσει η δημοσίευση της προκήρυξης. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών με υπουργό τον Χρήστο Σπίρτζη είχε προχωρήσει στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την επικαιροποίηση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου.

Ο νέος δρόμος Καλλονής – Πέτρας, η επανέναρξη των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του λιμένα Σιγρίου, αποτελούν ένα κομμάτι από την αναπτυξιακή παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη Λέσβο. Ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, για αυτά τα μέγιστης σημασίας  έργα υποδομής και πνοής για το νησί μας. 

Αναμένουμε να συνεχιστεί η υλοποίηση αυτών των έργων από τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να προχωρήσει η δημοπράτηση του κολυμβητηρίου και η περιφερειακή οδός της νότιας παράκαμψης της οποίας έχει επίσης εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Οι κυβερνήσεις οφείλουν να έχουν πρόγραμμα, σχεδιασμό και όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δυστυχώς η τωρινή κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ντόπιος βουλευτής της κ.Αθανασίου, το μοναδικό τους όραμα και ο μοναδικός «αναπτυξιακός σχεδιασμός» τους για το νησί μας, περιορίζονται στη δημιουργία της νέας υπερδομής– φυλακής προσφύγων-μεταναστών που θα φέρει την παγκόσμια δυσφήμηση της Λέσβου ως σύγχρονου στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Μοιράσου το άρθρο!