Πολιτική

14/10/2013 - 20:18

Δήλωση Τέρενς Κουίκ για τις αλλαγές του Καλλικράτη στη Λέσβο

Ο

Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη και τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του Δημοσιογράφου Γιάννη Νέγρη αναφορικά με τις αλλαγές στον Καλλικράτη που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για Κέρκυρα και Λέσβο, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πάνω απ’ όλα, αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες.

Στις αλλεπάλληλες επισκέψεις μου στην Κέρκυρα, τόσο στο Βορρά, όσο και στο Νότο, όσο και συνομιλώντας με τους Αντιδημάρχους των τριών Διαποντίων νήσων, δέχθηκα την έκκληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων να πάψει το νησί να είναι ένας Δήμος.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η εγωιστική και καταστροφική πολιτική Ραγκούση έφερε την Κέρκυρα σε μία κατάσταση αδυναμίας αυτοδιοικητικής διοίκησής της.

Με τη σύμφωνη γνώμη των Πολιτευτών και της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κέρκυρας, θα στηρίξουμε οποιαδήποτε νομοθετική πρόταση η οποία θα χωρίσει το κυρίως νησί σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Πόλη, Βορράς, Νότος) και σε ξεχωριστούς Δήμους τους Παξούς- Αντίπαξους και τα Διαπόντια νησιά, αν και καλό θα ήταν Μαθράκι, Οθωνοί και Ερείκουσσα να είναι ξεχωριστοί Δήμοι, όπως συμβαίνει και με μικρά νησιά του Αιγαίου (πχ Άη- Στράτης, Φούρνοι κ.λ.π.).

Αυτά που προαναφέρω ισχύουν και για τη Λέσβο, για την οποία έχω καταθέσει τουλάχιστον δύο Ερωτήσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Σπύρο Γαληνό, ο οποίος όταν ήταν Βουλευτής του νησιού είχε ξεκινήσει τον αγώνα εναντίον του εκτρώματος Ραγκούση, έχοντας μάλιστα - όπως μου έχει αποκαλύψει - τη διαβεβαίωση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ότι η Λέσβος πρέπει να ακολουθήσει την εισήγηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για «σπάσιμο» του νησιού σε όσους Δήμους επιβάλλει η τεράστια έκταση της Λέσβου, οι τρεις κόλποι της και τα δύο βουνά της.

Παράλληλα, διαπιστώνω και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών για καλλικρατική αλλαγή και στη Σάμο, όπου ζητούν δύο Δήμους. Και φυσικά δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε.

Αλλά μακρυά σε κυβερνητικά παιγνίδια με Ικαρία και Φούρνους ή Αγαθονήσι.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε να πάρουν θέση και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως και οι άλλοι φορείς. Μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό αγωνιζόμαστε μόνοι μας».
 

Μοιράσου το άρθρο!