Πολιτική

16/02/2012 - 16:57

Δήλωση του τ. Βουλευτή Γιάννη Γιαννέλλη: "Θα αποποιηθώ και δεν πρόκειται να ορκιστώ ως ο επόμενος βουλευτής"

yle="text-align:justify;">«Θα αποποιηθώ και δεν πρόκειται να ορκιστώ ως ο επόμενος βουλευτής», δηλώνει κατηγορηματικά ο π. βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλλης -Θεοδοσιάδης, σε περίπτωση που ο Σπ. Γαληνός παραδώσει την έδρα του.
Στη δήλωση αυτή προέβη ο π. βουλευτής με αφορμή τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και εξέφρασε την άποψή του, για το ηθικό χρέος του κάθε βουλευτή που τίθεται εκτός κόμματος.
Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Γ. Γιαννέλλης τόνισε: "Σε μια δημόσια συζήτηση στην τοπική τηλεόραση εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, πως ο βουλευτής που τίθεται εκτός κόμματος για λόγους συνείδησης, έχει το ηθικό χρέος και καθήκον να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα που τον εξέλεξε. Γιατί το κόμμα εκλέγει το βουλευτή και οι ψήφοι δεν είναι προσωπικοί. Απλά σε ένα κομματικό συνδυασμό, ο πολίτης κάνει την επιλογή του μεταξύ των πολλών υποψηφίων. Πρωτίστως, όμως, επιλέγει το κόμμα του."

Ο βουλευτής κ. Σπύρος Γαληνός παρενέβη στη συζήτηση και χαρακτήρισε ως «μικρότητα» την άποψή μου αυτή επειδή είμαι ο πρώτος επιλαχών. Προφανώς πιστεύει πως μπορώ να καταλάβω έδρα που δεν μου ανήκει. Δεν τον αδικώ, γιατί δεν με γνωρίζει. Αν και θα έπρεπε.
Για να διαπιστώσει, όμως, ο Λεσβιακός και Λημνιακός λαός, ποιος είναι κολλημένος με την «καρέκλα» του και ποιος φέρεται με «μικρότητα» και «ιδιοτέλεια» δηλώνω δημόσια πως, σε περίπτωση που ο κ. Γαληνός πράξει το χρέος του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά και παραδώσει την έδρα του, θα την αποποιηθώ και δεν πρόκειται να ορκιστώ ως ο επόμενος βουλευτής.
Εδώ, αγαπητέ Σπύρο, δείχνει ο πολιτικός το ηθικό του ανάστημα, την ανιδιοτέλεια και την παλικαριά του. Όχι σε ανέξοδους λαϊκισμούς»

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!