Πολιτική

18/09/2012 - 14:54

«Δήμαρχε Λέσβου,οι μετανάστες δεν είναι σκουπιδάκια»

«Δήμαρχε Λέσβου,οι μετανάστες δεν είναι σκουπιδάκια»

>Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων  - Κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λέσβο,οι ανθρώπινες ψυχές δεν μπορούν να κρύβονται κάτω από το χαλάκι.

Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στην ΕΡΑ Αιγαίου το Δήμαρχο Λέσβου κ Δημήτρη Βουνάτσο να δηλώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί κέντρο υποδοχής μεταναστών στο νησί μας». Αντί να προχωρά σε «παληκαρίστικες» δηλώσεις ο κ Δήμαρχος καλό θα ήταν να μας δηλώσει πώς προτείνει ο ίδιος να αντιμετωπιστεί το κύμα προσφύγων που έχει ξεκινήσει στα νησιά μας, και τον τελευταίο μήνα έχει ενταθεί μετά τον πόλεμο στη Συρία. Οι ανθρώπινες ψυχές δεν  είναι σκουπιδάκια για να κρύβονται κάτω από το χαλί και η Δημοτική αρχή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της πρέπει να συμβάλει στο διάλογο για την αντιμετώπιση του ζητήματος και όχι να επιδίδεται σε ανέξοδους λαϊκίστικους λεονταρισμούς.  

 

Όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων, η ίδρυση των Υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής καθώς και της Αρχής προσφυγών που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών και την Αναμόρφωση του Συστήματος Ασύλου, αποτελεί θετικό βήμα παρ' όλη τη μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (νόμος 3907/2011). Η δημιουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και των Κέντρων Φιλοξενίας και στα νησιά μας είναι επείγουσα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την άμεση έναρξη της λειτουργίας τους.

 

Προς αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αντιμετωπίσουν το θέμα ρεαλιστικά χωρίς να προσπαθούν να το κρύψουν κάτω από το χαλάκι. Από την πλευρά μας ως Οικολόγοι πράσινοι θα συμβάλουμε με κάθε μέσο σε αυτήν την προσπάθεια.

Μοιράσου το άρθρο!