Πολιτική

01/07/2011 - 23:21

Δημήτρης Βουνάτσος.... international....

Χτες, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της κα Κατερίνας Οικονόμου Γενικής Προξένου του Προξενείου της Ελλάδος στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης( Βοστόνη) των ΗΠΑ και του συζύγου της κου Γεωργίου Παπαδημητρίου, επιχειρηματία, επιφανούς μέλους του Ελληνικού Λόμπι στις ΗΠΑ ο οποίος κατάγεται από την Αγια- Παρασκευή , Λέσβου, σε παραδοσιακή ταβέρνα της Μυτιλήνης,

Νωρίτερα ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την κυρία πρόξενο για θέματα του ελληνισμού και του συλλόγου των Μυτιληνιών της Βοστόνης, καθώς και για άλλα διοικητικού χαρακτήρα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την παρελθούσα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συναντήθηκε με την κα Mary Snell καθηγήτρια, του Πανεπιστημίου Νοτίου Maine, Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Maine των ΗΠΑ, καθώς και τον σύζυγό της κ. Irwin D. Novak, Γεωλόγο καθηγητή στο ίδιο αυτό  Πανεπιστήμιο.

Ως γνωστόν, ο τέως Δήμος Μυτιλήνης από το 2002 είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο του Portland της Πολιτείας του Maine και έκτοτε εγκαθιδρύθηκε στενή συνεργασία και με την εκεί Ελληνική Κοινότητα και με το Πανεπιστήμιο του Southern Maine, και με τον Δήμο του Portland έχουν δε πραγματοποιηθεί επισκέψεις καθηγητών και φοιτητών αλλά και δημοτικών αρχόντων του Δήμου Portlend και του Πανεπιστήμιου του Maine αλλά και πολιτιστικά συγκροτήματα, με συναφείς εκδηλώσεις στους δύο αδελφοποιημένους Δήμους.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της ως άνω συνεργασίας και ενίσχυση των εκατέρωθεν δεσμών επί τη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και περιεχομένου δράσεως.

Σημειώνεται, επίσης ότι οι ανωτέρω καθηγητές από χρόνου πολλού διατηρούν ιδιόκτητη κατοικία στα Μιστεγνά του τέως Δήμου Θερμής. Η δε συμβολή τους  στην καλλιέργεια και διάσωση του Ελληνικού Πολιτισμού,  αρχαίου και σύγχρονου αλλά και της Λέσβου, στην πολιτεία του Maine και στις ΗΠΑ γενικότερα είναι σημαντική.

Περί όλων των ανωτέρων θεμάτων ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Γενική πρόξενο της Ελλάδος κα Οικονόμου Κατερίνα ζητώντας την συμπαράσταση της για την ευόδωση της επί νέας βάσεως συνεργασίας του Δήμου Λέσβου, της ελληνικής κοινότητας του Maine, του Δήμου Portland και του Πανεπιστήμιου του Νότιου Maine των ΗΠΑ, στα πλαίσια της προαναφερόμενης αδελφοποίησης.

Μοιράσου το άρθρο!