Πολιτική

17/08/2011 - 14:49

Δημήτρης Βουνάτσος και Γιώργος Πάλλης ... πολιτικές κόντρες με φόντο τη Συκαμιά!!!

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέσβου

Χθες, Τρίτη 16 Αυγούστου 2011, το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό και τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας Λευτέρη Βογιατζή, παρέστη στην ετήσια λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκαμιωτών Αθήνας μαζί με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Συκαμιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Συκαμιάς. Στην πολύωρη αυτή συνέλευση ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έδωσαν σαφείς απαντήσεις στα διάφορα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση από τους Σκαμιώτες και ανέπτυξαν τον προγραμματισμό των αναγκαίων έργων στην περιοχή. Στη λαϊκή συνέλευση παρέστησαν, επίσης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Αργένου Νικόλαος Δρακούλης και Λεπετύμνου Θεμιστοκλής Καμμένος, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ζαφειρίου, Δημήτρης Βελούτσος, Γιώργος Πάλλης και ο πρώην Δήμαρχος Μήθυμνας Στέλιος Καραντώνης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Συκαμιά ο Δήμαρχος Λέσβου  και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών και συζήτησαν με την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για την αποτελεσματική προβολή και την επισκεψιμότητα του εξαιρετικού αυτού μουσείου.

Το Δελτίο Τύπου της  παράταξη "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ"

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας» Γιώργος Πάλλης,  παρευρέθηκε τη Τρίτη 16/8/2011 στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Σκαμιάς, μετά από πρόσκληση του συλλόγου των Σκαμιωτών της Αθήνας και του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας.

Στη συνέλευση ο Γιώργος Πάλλης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις και τα προβλήματα των κατοίκων, πήρε το λόγο και μεταξύ των άλλων είπε :  «Επτάμιση μήνες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, αποδεικνύεται περίτρανα πως η μεταρρύθμιση αυτή, είναι καταστροφική για Λέσβου. Απαιτείται οργάνωση και εγρήγορση για τα οποία δυστυχώς η  δημοτική αρχή που στα λόγια αντιστρατεύεται το «Καλλικράτη», στη πράξη τον υπηρετεί πιστά. Η αύξηση των δημοτικών τελών, η ουσιαστική κατάργηση των τοπικών συμβουλίων αφού δεν τους διατίθενται πόροι και δεν τους δίνονται αρμοδιότητες, η επιλογή για νέο δάνειο 5.000.000 ευρώ, η προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, αποτελούν «μνημονιακές» επιλογές που πιστά ακολουθεί η διοίκηση Βουνάτσου.»

Στη συνέχεια της συνέλευσης πήρε το λόγο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Βουνάτσος και μιλώντας για 50 λεπτά περίπου αναφέρθηκε «επί παντός επιστητού», κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ότι άφησαν 30.000.000 ευρώ χρέη, (τα οποία ας σημειωθεί ότι θα αυξήσει με το δάνειο που θα πάρει ο ίδιος), μίλησε για τις ευθύνες «της πολιτείας», αναφέρθηκε ψευδώς ότι υπάρχουν χρέη στα ανταποδοτικά τέλη κάτι που δεν ισχύει, αφού αυτά εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ, μίλησε απαξιωτικά και προσβλητικά για του υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου και κάλυψε τον Αντιδήμαρχο κ. Βατό που στη τοποθέτηση του είπε ότι έκλεισαν οι ΧΑΔΑ (ενώ όλοι ξέρουν πως οι αρκετοί από αυτούς, λειτουργούν παράνομα) και αναχώρησε χωρίς να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα συγκεκριμένα καθημερινά προβλήματα που τέθηκαν από τους κατοίκους κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας» Γιώργος Πάλλης μετά το τέλος της λαϊκής συνέλευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αγωνία των κατοίκων της Σκαμιάς για τη καθαριότητα του χωριού, για το κληροδότημα Ελευθεριάδη, για το Λιμάνι, για τους αγροτικούς δρόμους, για τη παραλία της Κάγιας δυστυχώς δεν χώρεσε, στο πενηντάλεπτο μονόλογο του κ. Δημάρχου. Είναι εμφανέστατο ότι η δημοτική αρχή όσο διαπιστώνει ότι οι δημότες δεν μπορούν να δίνουν πίστωση χρόνου επ αόριστο, σε συνδυασμό με τη διοικητική ανεπάρκεια, την ανυπαρξία προγράμματος και υποταγή της στα προστάγματα της κυβέρνησης, καταφεύγει πρακτικές και συμπεριφορές που προσβάλουν τους δημότες και τον τόπο μας. Οι κάτοικοι της Σκαμιάς δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, απ’ αυτή τη δημοτική αρχή. Μόνη λύση να παλέψουν συλλογικά για λύσεις σ’ αυτά που η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να τους εξασφαλίσει.»

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....

Μοιράσου το άρθρο!