Πολιτική

07/04/2012 - 08:13

Δημοκρατική Αριστερά: καταγγέλλει κόμματα και NEL Lines

ign="center">Για τις θαλάσσιες μεταφορές

και τη μήνυση εναντίον του Δημάρχου Λήμνου

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έρχεται να καταγγείλει για ακόμη μια φορά τα κόμματα της συναλλαγής, της διαφθοράς και της χρεοκοπίας για τη πολιτική τους σε βάρος των κατοίκων των νησιών, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Στο πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ψήφισαν την νέα αναβολή της υποχρέωσης των Ναυτιλιακών Εταιρειών που έχουν συμβάσεις αγόνων γραμμών για αντικατάσταση των παλαιών τους πλοίων με νεώτερα και παρέχοντα καλύτερες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες πλοία μέχρι το τέλος του 2014.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έρχεται ακόμη μια φορά να υπογραμμίσει ότι οι υπηρεσίες μεταφορών (θαλάσσιες και αεροπορικές) δεν εξυπηρετούν ούτε τους κατοίκους ούτε τις επιχειρήσεις των νησιών: υψηλά ναύλα, ακατάλληλα δρομολόγια και κυρίως ακατάλληλα πλοία και κακές υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός των γραμμών και των δρομολογίων, παρά το γεγονός ότι επιδοτούνται, έχει γίνει για την εξυπηρέτηση μάλλον των εταιρειών παρά των κατοίκων και των επισκεπτών, ενώ και η υπάρχουσα νομοθεσία φαίνεται να καταστρατηγείται. Είναι αναγκαίος  ο επανασχεδιασμός με διαφανή κριτήρια της επιβατικής κίνησης και του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων (αεροπορικών και ναυτιλιακών), αλλά και ο διαρκής έλεγχος ικανοποίησης των μετακινούμενων.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, που ενώ επί μήνες ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τη Λήμνο και τον Αη Στράτη αλλά και συνολικά όλο το Β.Αιγαίο με τις αυθαίρετες αλλαγές πλοίων, άσκησε μήνυση εναντίον του Δημάρχου Λήμνου. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τον Δήμαρχο Λήμνο, που επικεφαλής σύσσωμου του Λημνιακού λαού ζήτησε το αυτονόητο:  να εφαρμοστούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών. Είναι ανάγκη οι εταιρείες να τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, αντί να στρέφονται δικαστικά εναντίον των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι στη προσπάθεια να τηρήσουν τον όρκο τους υπερασπίζονται τα δίκαια συμφέροντα αυτών που τους εξέλεξαν.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!