Πολιτική

12/02/2013 - 13:59

Δημοπράτηση οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας εντός του πρώτου τριμήνου 2013

Δημοπράτηση οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας εντός του πρώτου τριμήνου

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΠΕΤΡΑΣ, όπως προκύπτει από απάντηση του Αν. Υπουργού Σ. Καλογιάννη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 08/01/2013 ο βουλευτής Ν. Λέσβου ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη.

Επισημαίνεται, ότι στις 12/01/2012, ύστερα από επικοινωνία του κ. Σηφουνάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών,  πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην περιοχή - παρουσία του αναδόχου μελετητή - όπου και δόθηκαν όλες οι τελικές κατευθύνσεις στους μελετητές από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, για την οριστικοποίηση των μελετών.

Η μελέτη αναβάθμισης του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΕΤΡΑΣ, ανετέθη το 2002 με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Αιγαίου. Μετά τις οριστικές τροποποιήσεις,  αξιολογείται και επικαιροποιείται από τη Δ/νση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων με Γνωμοδότηση του Συμβουλίων Δημοσίων Έργων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης κατασκευής του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΕΤΡΑΣ ξεκίνησε την ίδια περίοδο με αυτή του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΣΙΓΡΙΟΥ (2002) με πρωτοβουλία του τότε Υπουργείου Αιγαίου, αλλά προέκυψαν προβλήματα ως προς τα σημεία χάραξης του άξονα.  

Με την υπέρβαση και των τελευταίων προβλημάτων, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013 και θα δρομολογηθεί πλέον η κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλλει στην ουσιαστική ολοκλήρωση  του οδικού δικτύου της Λέσβου.

 

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης στα επισυναπτόμενα αρχεία

Μοιράσου το άρθρο!