Πολιτική

28/12/2011 - 09:29

Δήμος Λέσβου: "Λεφτά υπάρχουν" για σπατάλες αλλά όχι για τα χωριά και τους δημότες!!!

mg class="aligncenter size-full wp-image-31772" title="spatales" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2011/12/spatales.jpg" alt="" width="540" height="300" />

Πριν μερικές ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο γινόταν συζήτηση για την πάγια προκαταβολή και η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου υποστήριζε ότι έχουν κλειδώσει κωδικοί και ότι δεν μπορεί να χορηγηθεί στους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων.

Λίγες ημέρες μετά στη "Διαύγεια" μια σειρά αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής αποκαλύπτει όχι μόνο ότι υπάρχουν λεφτά αλλά και ξοδεύονται  με τρόπο προκλητικό!!!

Δείτε και θαυμάστε:

download απόφαση αρχείο pdf:45ΨΞΩΛΦ-ΚΙΞ-signed

Κατα τ άλλα  έλεγαν ότι δεν υπάρχουν κωδικοί για καθαριότητα και μας έχουν αναγκάσει να αγοράζουν οι Τοπικές Κοινότητες  τα υλικά αφού δεν τους διέθεσαν  ούτε υλικά, ούτε ένα ευρώ μέσω της πάγιας  προκαταβολής για αγορά υλικών καθαριότητας....Που βρέθηκαν κύριοι αυτά τα χρήματα στις 27/12? Γιατί  λέγατε ότι υπάρχουν χρήματα μόνο για απεντόμωση ??????

------------------------------

Συνεχίζουμε:

download απόφαση αρχείο pdf:45ΨΞΩΛΦ-35Δ-signed

635 ευρώ για ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ !!!!

--------------------------------

1700+ για μηχανές γραφείου (ενώ έχουν αδειάσει πολλά απο τα πρώην Δημαρχεία απο μηχ/κο εξοπλισμό)

download απόφαση αρχείο pdf: 45ΨΞΩΛΦ-7ΝΕ-signed

---------------------------------------

και τέλος 1.874 € για υπολογιστές.... όταν υπολογιστές στους πρώην Δήμους παραμένουν ερμητικά κλειστοί !!!!

download απόφαση αρχείο pdf:45ΨΞΩΛΦ-ΔΗΕ-signed

Και όλες αυτές οι δαπάνες είναι το τελευταίο μήνα του χρόνου!!! Τότε που έλεγαν ότι λεφτά δεν υπάρχουν! Ο Δήμος επιλέγει να κάνει δαπάνες=σπατάλες και όχι να δώσει χρήματα  για να καλυφθούν ουσιαστικές ανάγκες. Κρύβονται πίσω από το σλόγκαν "Κακοκράτης" για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια!

Οι Δημότες πόσο υπομονή θα κάνουν ;

Ο Δήμος για παράδειγμα δεν βρήκε τρόπο να δώσει 1600 ευρώ για την υδροδότηση του Ιππείου!!!

Η ιστορία πάνω κάτω είναι γνωστή

Σύντομο ιστορικό.
Η νέα δεξαμενή ύδρευσης Ιππείου αποπερατώθηκε το 2010 και η μοναδική εκκρεμότητα ήταν η ηλεκτροδότηση του χλωριοτήρα και κατ επέκταση και των αντλιών της παλιάς δεξαμενής που και θα στέλνουν το νερό στη νέα η οποία βρίσκετε σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
Με την λειτουργία της , θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα χαμηλής πίεσης νερού που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που ζουν στο βόρειο τμήμα του χωριού.
Παρότι η Τ.Κ Ιππείου μέσω εγγράφου και του τεχνικού της προγράμματος (προτάσσοντας το έναντι όλων των άλλων) , αλλά και αρκετοί κάτοικοι, έχουν θέσει επανειλημμένα το θέμα, εν τούτοις δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.
Τον Μάρτιο του 2011 μετά από ενέργειες του προέδρου της Τ.Κ Ιππείου έγινε η εκτίμηση κόστους από τη ΔΕΗ και ενώ θα έπρεπε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθεί στο Δ.Σ του Δήμου τούτο δεν έγινε αφου δεν υπήρχε πολιτική απόφαση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Αποτέλεσμα να περάσουν 3 μήνες και να απαιτηθεί εκ νέου εκτίμηση της ΔΕΗ.
Τον Αύγουστο του 2011 τελικά εισήχθη στο Δ.Σ όπου και ομόφωνα αποφασίστηκε η διάθεση του πόσου των 1631? για να προχωρήσει η ηλεκτροδότηση.
Από τότε έως και σήμερα το ζήτημα για την ανάληψη υποχρέωσης για την αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης έχει τεθεί τρεις φορές από τον πρόεδρο της Τ.Κ Ιππείου σε συνεδριάσεις του Δ.Σ Λέσβου χωρίς να υπάρξει απάντηση της Δημοτικής Αρχής.

Και τίθεται το ερώτημα: Αν πλέον η δεξαμενή έχασε τη στεγανότητα της και αν οι αντλίες έχουν υποστεί φθορές απο την μη λειτουργία τους 1,5 χρόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου ποιος θα πληρώσει τη ζημιά? Ο Έλληνας φορολογούμενος??? Ο Κακοκράτης μήπως?

Μοιράσου το άρθρο!