Πολιτική

03/12/2012 - 14:58

Διπλή παρέμβαση Παύλου Βογιατζή για τις πλημμύρες στη Λέσβο

Διπλή παρέμβαση Παύλου Βογιατζή για τις πλημμύρες στη Λέσβο

yle="text-align: justify;">Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, έστειλε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, σχετικά με την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Λέσβου και τις σοβαρότατες καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές του νησιού.

Ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών και το Γενικό Γραμματέα, εν αναμονή της επίσημης καταγραφής των ζημιών από τα ειδικά συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την άμεση ανταπόκριση και την οικονομική στήριξη της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των ζημιών και την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων.

Ξεχωριστή επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, για τις σοβαρότατες καταστροφές που υπέστησαν από την προχθεσινή κακοκαιρία ιστορικοί χώροι πολιτισμού στην Αγιάσο και πιο συγκεκριμένα το Κινηματοθέατρο και το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» και το παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής – Αγάθωνος Εφεσίου. Ο Βουλευτής εξηγεί αναλυτικά στην επιστολή του την ιδιαίτερη πολιτισμική αξία των παραπάνω ιστορικών χώρων και ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Μοιράσου το άρθρο!