Πολιτική

09/04/2012 - 11:12

ΔΗ.ΣΥ. Λέσβου για Συνεταιριστικές Τράπεζες

pan style="text-decoration:underline;">

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με τις Εμπορικές

Απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής τους
στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Η Δημοκρατική Συμμαχία με κοινοβουλευτική παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Ντόρας Μπακογιάννη και του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, επανέρχεται στο κρίσιμο ζήτημα των Συνεταιριστικών Τραπεζών που εξαιτίας της ύφεσης απειλούνται πλέον στο σύνολό τους, να υπαχθούν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους μεριδιούχους, όσο και για τις καταθέσεις και τα δάνεια των εν λόγων τραπεζών.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τη διάσωσή τους επιτάσσουν δραστικές και άμεσες λύσεις. Θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο και εγγυάται την κεφαλαιακή επάρκεια και διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και η συμμετοχή των Εμπορικών Τραπεζών, δεδομένου ότι εκ του νόμου οι Συνεταιριστικές Τράπεζες αντιμετωπίζονται ως Πιστωτικά Ιδρύματα και σε καμία νομοθετική ρύθμιση δεν υφίσταται ο αποκλεισμός τους ή η διάκρισή τους από τις Εμπορικές.

Τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών πρέπει να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ίση μεταχείριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις Εμπορικές Τράπεζες είναι η μόνη δίκαιη και ορθή λύση.

Μοιράσου το άρθρο!