Πολιτική

18/07/2011 - 15:42

Δράσεις Δημάρχου το Σαββατοκύριακο

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 το απόγευμα έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης στα γραφεία της οδού Ασκληπιού. Στη συνεδρίαση στην οποία παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας & Ποιότητας Ζωής Γιάννης Βατός, Οικονομικών Απόστολος Πατέστος και Καθαριότητας Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Θεόδωρος Στεργίου και οι σύμβουλοι εξέθεσαν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Μυτιλήνης, κάνοντας ανασκόπηση των πρώτων έξι μηνών της λειτουργίας του νέου θεσμού μετά την κατάργηση του Δήμου Μυτιλήνης. Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των δύο θεσμών,  Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και Δήμου Λέσβου (με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους) σε καθημερινή βάση, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα, ιδίως στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε ότι μετά την εκπόνηση της σχετικής μελέτης ύψους 60.000 Ευρώ περίπου θα ανακατασκευαστεί το τμήμα της δημοτικής οδού Ε. Βοστάνη από το ύψος της οδού Χρυσομαλλούσας (φούρνος Γενιτσαριώτη) μέχρι το Νοσοκομείο ΒΙΓΝ, η δε έγκριση του έργου θα γίνει στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμα αποφασίστηκαν μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας όπως αλλαγές στην κυκλοφορία των οδών και πλατειών και κατασκευή ραμπών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Επίσης, αποφασίστηκαν μέτρα για  τον ευπρεπισμό της πόλης γενικότερα και των χώρων του επιβατικού λιμανιού όπως η διαγράμμιση τόσο της παραλιακής λεωφόρου,  ο καθαρισμός των επιφανειών των τοίχων των οικοδομών της πόλης, καθώς και των αγαλμάτων και λοιπών μνημείων της Μυτιλήνης, η χωροθέτηση της τοποθέτησης των κάδων των σκουπιδιών για αποτελεσματικότερη καθαριότητα, ο καθαρισμός των ακτών στην ευρύτερη περιοχή και η αναμόρφωση του χώρου φύλαξης των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Ουτζά με την εγγραφή για πρώτη φορά μέχρι σήμερα στον προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου ποσού 30.000 Ευρώ.

Επίσης, το Σάββατο το βράδυ ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Βατό, Απόστολο Πατέστο και Γιάννη Τσακίρη παρέστησαν στις εκδηλώσεις της εορτής της Αγίας Μαρίνας της ομώνυμης Κοινότητας που διοργάνωσε το Τοπικό της Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Στρατή Μυρογιάννη.

Τέλος, την Κυριακή το πρωί 17 Ιουλίου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ερεσού-Αντίσσης  Αντώνη Κουμαρά, παρέστη στη θεία λειτουργία προς τιμήν της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στην Τοπική Κοινότητα Μεσοτόπου. Τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γρηγόρης Βραχνός και τοπικοί σύμβουλοι. Μετά την τελετή συζητήθηκαν διάφορα τοπικά προβλήματα και ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής τους λόγω και των αυξημένων αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου, τόσο με το Τοπικό Συμβούλιο, όσο και με κατοίκους του Μεσοτόπου.

Μοιράσου το άρθρο!