Πολιτική

30/04/2012 - 13:08

Δραστηριότητες Δημάρχου Λέσβου

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου και συμμετείχε στην περιφορά της Ιερής Εικόνας, πέριξ του Ιερού Ναού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος παρακολούθησε την εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Γέρα, ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, για να τιμήσει τη μνήμη του ποιητή Κ.Π. Καβάφη και την τελευταία απόγονό του κα Μαρίνα Βαλιέρη, η οποία ζει στη Γέρα.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Βουνάτσος, υποδέχθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο 20 Ευρωπαίους από 5 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, που συμμετέχουν στην 5η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/ Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtving, με τίτλο: «Μονοπάτια της Ευρώπης: περπάτα, βλέπε, νιώσε και πράξε», «Trails of Europe: walk, see, feel and do».

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Πλωμάρι, 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2012, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Πόλιον» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου.

Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η απόκτηση γνώσεων και νέων τρόπων εκμάθησης μέσω της γνωριμίας με άλλους πολιτισμούς και εμπειρίες και με χρήση της έννοιας του μονοπατιού ως εργαλείου απόκτησης γνώσης.

Ο κ. Βουνάτσος τους καλωσόρισε και τους έδωσε μια σειρά από πληροφορίες που αφορούν στο νησί μας και γενικότερα τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του. Επίσης τους προέτρεψε να ξαναεπισκεφθούν τη Λέσβο και να γίνουν καλοί πρεσβευτές του τόπου μας.

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων, ενώ οι 20 Ευρωπαίοι ευχαρίστησαν τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση που, όπως είπαν, τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, ενώ ο Δήμαρχος Λέσβου τόνισε ότι αυτές οι επισκέψεις είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και του πολιτισμού της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!