Πολιτική

23/08/2013 - 13:41

Δρόμος Αμπελικό-Σταυρός : απραξία για 3 χρόνια - Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη

&n

bsp;

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

με βάση το Άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Π.Σ.

 

Θέμα: Καθυστέρηση της μελέτης για την επαρχιακή οδό «Αμπελικό – Σταυρός»

 

κ. Περιφερειάρχη,

Η επαρχιακή οδός «Αμπελικό – Σταυρός» είναι ένας οδικός άξονας που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της νότιας Λέσβου και θα συνδέσει την περιοχή του Πλωμαρίου και της Αγιάσου με τα Βατερά και τον Πολιχνίτο. Είναι δε από τα ελάχιστα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου που παραμένει μέχρι σήμερα χωματόδρομος.

 Για την βελτίωση – ασφαλτόστρωση της οδού «Αμπελικό – Σταυρός» είχε ανατεθεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου σχετική μελέτη, η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται  το 2008 και στα τέλη του 2010 βρισκόταν στο στάδιο της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων.

  Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, 3 χρόνια μετά, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη στη μελέτη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων. Αυτή δε η απαράδεκτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης, έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.

  Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η μελέτη και να είναι εφικτή η χρηματοδότηση και υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή.

 

       Τέλος, παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα για την βελτίωση της βατότητας της υφιστάμενης οδού, η οποία βρίσκεται σήμερα σε άσχημη κατάσταση.

 

 

 

Με τιμή

 

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!