Πολιτική

11/02/2014 - 01:21

Δύο Δήμοι στη Λέσβο: Δήμος Μυτιλήνης και Δήμος Μήθυμνας

yle="text-align: justify;">Έτοιμη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τροπολογία για το «σπάσιμο» της Λέσβου σε δύο δήμους, που είναι πιθανόν να κατατεθεί κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης:  «Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Πρόκειται για νομοσχέδιο του, άμεσα ενδιαφερόμενου για «σπάσιμο» της Λέσβου, υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η επίμαχη τροπολογία Μιχελάκη για την αλλαγή στις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ψήφο των μεταναστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την τροπολογία έχουν καταρτίσει οι βουλευτές Λέσβου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Νίκος Σηφουνάκης και Παύλος Βογιατζής αντίστοιχα και προβλέπει  δύο δήμους στο νησί:  Το Δήμο Μυτιλήνης με πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη και το Δήμο Μήθυμνας με πρωτεύουσα την Καλλονή στο κέντρο του νησιού.

 


up date

Προς διευκρίνιση των πρόσφατων δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου περί τροπολογίας που συνυπέγραψε ο Βουλευτής Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, ο Βουλευτής δηλώνει πως:

 

«Δεν πρόκειται για Τροπολογία, αλλά για εισήγηση που έκανα κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής  Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της 22 Ιανουαρίου, με θέμα τη Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του Προγράμματος “Καλλικράτης – Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”. Όπως και στις επανειλημμένες επιστολές μου προς τον τ. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, αλλά και όπως πρόσφατα επισήμανα στον Υπουργό, κ. Μιχελάκη, έτσι και στη συγκεκριμένη παρέμβαση στο πλαίσιο της Επιτροπής υπογράμμισα εκ νέου την ανάγκη χωροταξικής αναδιάρθρωσης του ενιαίου Δήμου Λέσβου σε 2 ξεχωριστούς Δήμους. Επιπλέον, έθεσα για ακόμη μία φορά το κρίσιμο ζήτημα της εξασφάλισης επαρκών μέσων και προσωπικού, αλλά και την προσθήκη της ρήτρας της νησιωτικότητας στο νέο Καλλικράτη, ως μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας για το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιών μας, οι οποίες πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Τέλος, να διευκρινίσω πως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τα θέματα αναδιάρθρωσης των Δήμων και συνεπώς για να καταθέσει σχετικό Σχέδιο Νόμου είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

 

Μοιράσου το άρθρο!