Πολιτική

01/10/2021 - 06:58

«Έφυγε» η συντρόφισσα Ελένη Αντώνα-Βουλβούλη

Συλλυπητήριο μήνυμα της Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ και του Τ.Σ Λέσβου της ΚΝΕ για το θάνατο της συντρόφισσας Ελένης Βουλβούλη

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ, με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν τη συντρόφισσα Ελένη Αντώνα-Βουλβούλη που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη σε ηλικία 71 ετών.

Η συντρόφισσα Ελένη έμεινε πιστή στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και τη στρατηγική του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της.

Γεννήθηκε την 1η Απρίλη του 1950 στο Μανταμάδο Λέσβου και μεγάλωσε σε φτωχή εργατική οικογένεια. Τελείωσε την παιδαγωγική ακαδημία στη Μυτιλήνη το 1971 και υπηρέτησε ως δασκάλα από το 1972. Ήταν μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του αείμνηστου συντρόφου Ηλία Βουλβούλη.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ, στην Κέα, το 1977 και έκτοτε ανέλαβε σειρά χρεώσεων στο Κόμμα και το κίνημα με σημαντική συμβολή. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ και του γραφείου της, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειοανατολικής Λέσβου της οποίας διετέλεσε και γραμματέας καθώς και γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μυτιλήνης.

Διετέλεσε επίσης μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, μέλος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και νομαρχιακή σύμβουλος με την παράταξη του ΚΚΕ, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των συνταξιούχων του Δημοσίου.

Κράτησε συνεπή και μαχητική στάση για την υπεράσπιση του χαρακτήρα του Κόμματος και στα χρόνια της κρίσης του 1989-91.

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει το Σάββατο 2 Οκτώβρη στο κοιμητήριο του Αγίου Παντελεήμονα.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αιμιλία και τη σ. Μαρία, στα αδέλφια της και στους οικείους της.

 

---

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου και συναγωνίστριά μας Ελένη Αντώνα - Βουλβούλη που τόσο απρόσμενα έφυγε από κοντά μας.

Η αταλάντευτη πίστη της πολυαγαπημένης μας Ελένης στο δίκιο του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, η ακούραστη πίστη της στην αναγκαιότητά του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, θα μας δίνουν πάντα ώθηση και μαχητικότητά για να παλεύουμε για όσα πίστεψε πως θα έρθουν, για να παλεύουμε έτσι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της καθώς και την υπόσχεσή μας πως θα συνεχίσουμε με συνέπεια τον αγώνα που πάντα κι εκείνη έδινε.

Μοιράσου το άρθρο!