Αγροτικά - Αλιεία

18/02/2013 - 12:43

Εγκαίνια Δημοτικού ελαιοτρίβειου Πολιχνίτου... ελπίζουμε και σύντομα εγκαίνια αγροτικών δρόμων...

Εγκαίνια Δημοτικού ελαιοτρίβειου Πολιχνίτου... ελπίζουμε και σύντομα εγκαίνια αγροτικών δρόμων...

Εγκαίνια Δημοτικού ελαιοτρίβειου Πολιχνίτου... ελπίζουμε και σύντομα εγκαίνια αγροτικών δρόμων...

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αναστασία Αντωνέλλη και Ηλία Κουνιαρέλλη, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, το απόγευμα, παρέστη στην εκδήλωση των εγκαινίων επαναλειτουργίας του Δημοτικού Ελαιοτριβείου Πολιχνίτου και πλήρoυς ανακαίνισης και επιδιόρθωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του, μετά δεκατριετή διακοπή της λειτουργίας του.


Ταυτόχρονα, έγινε το κόψιμο της βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, δηλαδή της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου και των Τοπικών Κοινοτήτων Σταυρού, Λισβορίου Βασιλικών και Βρίσας, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των προαναφερομένων, του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.


Μιλώντας ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιχνίτου  & Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου (Α.Δ.Ε.Λ.) Α.Ε. Αριστείδης Ταξείδης, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής αυτής Εταιρείας, που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή σε κατάσταση εκκαθάρισης – διάλυσης δηλαδή και την οποία ανέστησε ως το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου και η οποία σε μόλις μια διετία, κατόρθωσε να λειτουργήσει επιτυχώς, για την προσπάθεια αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας (Δημοτική Πλαζ στα Τσαμάκια (Μυτιλήνη), Θερμοπηγές, Ανεμογεννήτριες, Δημοτικά Σφαγεία & Ελαιουργεία, Κάμπινγκ κ.α.), χάριν του κοινού συμφέροντος και εν προκειμένω, επ’ ωφελεία των αγροτών και ελαιοπαραγωγών της περιοχής. Αναφέρθηκε στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δημοτικού Ελαιοτριβείου Πολιχνίτου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για τη φιλοτιμία με την οποία εργάστηκαν, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. και τους συνεργάτες του. Επίσης, ο κ. Ταξείδης τόνισε ότι το Δημοτικό Ελαιοτριβείο δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον αγροτικό κόσμο, διευκολύνοντας την οικονομία των ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Πολιχνίτου.


Ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου, Στρατής Μοιρασγεντής, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Ελαιοτριβείου Πολιχνίτου, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, ενώ ζήτησε να τακτοποιηθεί και το ζήτημα των θερμοπηγών, με το πέρας της εκκαθάρισης της Ανώνυμης Εταιρείας Εκμετάλλευση Θερμών Υδάτων Πολιχνίτου Λέσβου (Ε.Θ.Υ.Π.Λ.). Ο κ. Μοιρασγεντής δεσμεύθηκε για πλήρη και αποτελεσματική συνεργασία με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και όλων των Κοινοτήτων της περιοχής, προς όφελος των δημοτών και του τόπου.
Ο κ. Βαγγέλης Παλαιολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Πολιχνίτου, συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια της να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Ελαιοτριβείο και αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του ως άνω ελαιοτριβείου, όταν ήταν αυτός Δήμαρχος Πολιχνίτου.


Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνεχάρη τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. για τη συστηματική και επίπονη δουλειά τους και γενικότερα όλους όσοι βοήθησαν για να περισωθεί και να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Ελαιοτριβείο Πολιχνίτου, προς όφελος των δημοτών και του τόπου. «Σε μια εποχή που χρειάζεται στήριξη η πρωτογενής παραγωγή και ο αγρότης ο οποίος μοχθεί στο χωράφι, το να λειτουργεί ένα νέο ελαιοτριβείο και μάλιστα Δημοτικό, είναι ένα μήνυμα ελπίδας», τόνισε ο κ. Βουνάτσος, αναφερόμενος και στις λοιπές επιτυχείς προσπάθειες του Δ.Σ. της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. για την αξιοποίηση της συνολικότερης Δημοτικής περιουσίας στο νησί μας.     
 

Μοιράσου το άρθρο!