Πολιτική

09/10/2012 - 15:25

Εικόνα διάλυσης στην Πέτρα περιγράφει στην επιστολή της η Τ. Πνακά

Εικόνα διάλυσης στη Πέτρα περιγράφει στην επιστολή της η Τ. Πνακά

 

Προς : κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
                  (για να το αναγνώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10-10-2012)
 
Έχοντας εξαντλήσει την υπομονή μας και θεωρώντας ότι «παίζετε» πλέον  με τις υγειονομικές ανοχές των κατοίκων των χωριών μας, εάν δεν τις έχετε ξεπεράσει ήδη, απευθύνομαι σε όλους σας με αυτή την επιστολή με σκοπό να σας γνωρίσω ορισμένες καταστάσεις που ήδη γνωρίζετε επί σειρά ημερών και μηνών, τις οποίες βιώνουμε εγώ και οι συνδημότες μου και στις οποίες αδυνατούμε πια να ανταπεξέλθουμε. 
Έντονος προβληματισμός επικρατεί για την Δημοτική Ενότητα Πέτρας με συσσωρευμένα πλέον προβλήματα όπως είναι τα σκουπίδια, κακοτράχαλοι δρόμοι διαλυμένη κατάσταση υπηρεσιών στο δημοτικό κατάστημα που στεγάζεται το δημαρχείο, δημότες να πηγαινοέρχονται και να μην βρίσκουν κανέναν και πάνω από τις 14:30 να μην εργάζεται κανένας. Με αποκορύφωμα να έχουμε αφήσει πίσω μας την καλοκαιρινή σεζόν με τις χειρότερες εντυπώσεις των φιλοξενούμενων – τουριστών, να μην έχουν νερό τα χωριά Σκουτάρος και Στύψη. Επίσης ασήμαντο γεγονός για τους δημοτικούς μας άρχοντες είναι ότι το δημοτικό κατάστημα εδώ και 2 μήνες δεν έχει συσκευή φαξ, πάρα τις επανειλημμένες ενοχλήσεις.
Δεν έρχονται αυτοί «οι άρχοντες της καρέκλας» που νομίζουν ότι θα διοικήσουν την Λέσβο εξ αποστάσεως να μείνουν για καμία εβδομάδα σε κανένα χωριό, να κατανοήσουν την εξαθλίωση και κατάντια που έχουν φέρει στα χωριά μας. αλλά που μούτρα. Έρχονται μόνο ως επισκέπτες, δίνουν υποσχέσεις και φεύγουν. 
Για να μην αναφερθώ στον Γεωγραφικό Αντιδήμαρχο «εδώ αντιδήμαρχος εκεί αντιδήμαρχος που είναι ο αντιδήμαρχος. Ούτε παπάς να ήταν» Πλέον ο χρόνος έχει δείξει ότι δεν φταίνε αυτοί «οι σαλωνάτοι» αλλά όλοι οι Γεωγραφικοί Αντιδήμαρχοι που αντί να διεκδικήσουν τα αυτονόητα των χωρίων τους κάτω από το καθεστώς της πειθαρχίας σιωπούν με το αζιομητειώτο βέβαια (το μισθουλακι τους).  
Τα χωριά μας είναι υποδουλωμένα  στην απραξία, στην ανοργανωσιά και στην απουσία της σημερινής Δημοτικής Αρχής και σε μια κατάσταση στην οποία περνούν λίγοι καλά. Μήπως όμως εξυπηρετεί τους λίγους αυτή η κατάσταση και είναι εσκεμμένη ; Όπως λέει και η λαϊκή παροιμία ‘’ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται’’. 
 
 
Πάντως δεν φταίει μόνο η κρίση και ο Κακοκράτης. Είναι ώρα να ψάξουν και να βρουν ποιος φταίει. Η Λέσβος δεν φταίει σε τίποτα για αυτή την κατάντια στην οποία την καταδίκασαν. 

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΠΝΑΚΑ

 

Μοιράσου το άρθρο!