Πολιτική

21/11/2019 - 20:12

"Είναι ανέφικτο να κλείσει η Μόρια - Κοροϊδεύουν τους λαούς των νησιών - Θα μας χλευάζουν σε όλη την Ευρώπη"

Μουζάλας για το προσφυγικό στο ΘΕΜΑ 104.6

«Εγώ κατηγορώ γιατί λέγεται και πλασάρεται ότι θα κλείσει η Μόρια, είναι ανέφικτο στους χρόνους τους οποίους υπόσχονται και στον τρόπο με τον οποίο κλείνουν το μάτι και κοροϊδεύουν τους λαούς των νησιών» είπε ο Γιάννης Μουζάλας.

Αναποτελεσματικό και στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζει το κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος προειδοποιεί για τον κίνδυνο διεθνών κυρώσεων κατά της χώρας μας.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και σημείωσε ότι είναι η πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα 4–5 μηνών που η ΝΔ ανακοινώνει το σχέδιο της και καμία μέχρι τώρα φορά δεν το έχει υλοποιήσει.
Όπως είπε το σχέδιο αυτό «ακροβατεί στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εφαρμογή του τα υπερβαίνει. Είναι διαφορετικό πράγμα ο παραβατικός, αυτός που δημιουργεί προβλήματα, ας πηγαίνει στο κλειστό κέντρο, και είναι διαφορετικό ότι όλοι θα ζούνε σε συνθήκες κλειστού κέντρου».

«Το 80% είναι οικογένειες με παιδιά, 3–4 παιδιά ο καθένας, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Αυτό επιχείρησε να κάνει η Ουγγαρία, το έκανε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έφαγε τρεις καταδίκες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, καταδίκες από το δικαστήριο. Θα μας χλευάζουν σε όλη την Ευρώπη, θα παραβούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους νόμους» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Εγώ κατηγορώ γιατί λέγεται και πλασάρεται ότι θα κλείσει η Μόρια, είναι ανέφικτο στους χρόνους τους οποίους υπόσχονται και στον τρόπο με τον οποίο κλείνουν το μάτι και κοροϊδεύουν τους λαούς των νησιών. Είμαστε υπέρ κλειστών κέντρων. Θέλω να σας θυμίσω ότι επί των ημερών μου προσπαθήσαμε να φτιάξουμε στη Λεμονού, στη Μυτιλήνη κλειστό κέντρο, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε στη Σάμο κλειστό κέντρο και μας πολέμησε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας επισήμανε πάντως ότι είναι ντροπή να λέγονται από την κυβέρνηση πράγματα όπως το ότι δεν λειτουργούν τα συστήματα συνεννόησης μεταξύ των υπηρεσιών και των ενόπλων δυνάμεων, γιατί έτσι εκτίθεται η χώρα διεθνώς, μέχρι και στη Μποτσουάνα, όπως σημείωσε! Τα συστήματα λειτουργούν, αλλά, ακόμη κι αν δεν λειτουργούσαν, δεν θα έπρεπε να λέγεται πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ακούστε τη συνέντευξη: 

Μοιράσου το άρθρο!