Είναι η Patricia Field από το Πλωμάρι Λέσβου ;
Σβήσε με κυρά μου απ' τα τευτέρια σου!
Τι σου είναι τελικά η Ελληνική γραφειοκρατία. Να θέλεις να δηλώσεις ποιος είσαι και να μην υπάρχεις περασμένος στα βιβλία του Δήμου σου.
Η Patricia Field έμελλε να γίνει θύμα του κάκιστου προγραμματισμού και της ελληνικής ασυνέπειας όταν θέλησε να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα.
"Είχαμε πάει με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Μαρία Μπακοδήμου στο Πλωμάρι Λέσβου, που είναι και ο τόπος καταγωγής μου και βρήκαμε τα μητρώα από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Ανοίγοντας στα βιβλία, δίπλα στο όνομα του παππού μου, ήταν σβησμένη η υπηκοότητα του, σαν αυτός ο άνθρωπος να μην υπήρξε ποτέ", αποκάλυψε η ίδια στο περιοδικό ΟΚ.
Το γραφειοκρατικό σύστημα ξάφνιασε τη διάσημη στυλίστρια του Χόλυγουντ, κάτι που για εμάς τους μόνιμους κατοίκους είναι σύνηθες."Στην Αμερική όλα είναι προγραμματισμένα. Υπάρχει ένας κανόνας για το κάθε τι.".
Εκείνη βέβαια έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Αθήνα γιατί "οι άνθρωποι είναι πιο ελεύθεροι."
(προφανώς η Patricia Field δεν έχει ακούσει για "Κακοκράτη" , για "οργάνωση Δήμου Λέσβου" και...όλα όσα ισχύουν στη Λέσβο. Αντί να την προσκαλέσουμε να έρθει στη Λέσβο και να διαφημίσει το νησί μας.. εμείς την διώχνουμε!!! )
Η Patricia Field γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και τα γυρίσματα ξεκινούν από την Ελλάδα. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της ρωτήθηκε το γιατί ειδικά τώρα που δεν βγάζουμε και την καλύτερη εικόνα προς τα έξω.
«Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό! Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την Ελλάδα, γιατί ο Φώτης ετοίμασε ένα υπέροχο party γενεθλίων για τα 70 μου χρόνια και επειδή όλοι στην Αμερική γνωρίζουν καλά ότι είμαι Ελληνίδα. Δεν παραλείπω ποτέ να λέω ποιος είναι ο τόπος καταγωγής μου και πιστεύω ότι είναι εξαιρετική ιδέα να δουν εμένα στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το δυσάρεστο είναι ότι στα πλάνα που φτάνουν στο εξωτερικό υπάρχουν μόνο εικόνες από το Σύνταγμα με τις συγκρούσεις και τις διαδηλώσεις και έτσι ο περισσότερος κόσμος φοβάται να έρθει εδώ. Δεν νομίζω ότι στο εξωτερικό έχουν καθαρή εικόνα του τι ακριβώς γίνεται, ίσως γιατί και τα media δεν επιλέγουν να πουν ολόκληρη την ιστορία, αλλά και γιατί πριν από την κρίση δεν ασχολούταν κανείς με τη χώρα μας, για να έχουν έστω και την παραμικρή ιδέα του τι γινόταν εδώ. Πολλές φορές λένε στην Αμερική, που επίσης έχει οικονομικά προβλήματα, ότι “πρέπει να προσέξουμε να μη γίνουμε σαν την Ελλάδα”. Η δική μου αίσθηση είναι ότι, αν πήρε 10 χρόνια στο ευρώ για να δημιουργήσει αυτό το χάος, σίγουρα θα χρειαστούν άλλα τόσα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν πρόκειται να λυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη» απάντησε σχετικά.