Πολιτική

13/01/2022 - 16:48

«Eισβολή» σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλοδαπών αλιευτικών - Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συγκάλεσε  σήμερα 13.01.2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή του Λιμενάρχη Μυτιλήνης Χαράλαμπου Ψυχογυιού και  εκπροσώπων του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λέσβου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν  το ζήτημα της «εισβολής»  αλλοδαπών αλιευτικών στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα προβλήματα που  δημιουργούνται.

Οι αλιείς ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη και τον Λιμενάρχη αναλυτικά για τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στο Αιγαίο και ζήτησαν  την παρέμβαση του κράτους προκειμένου να προστατεύσουν την εργασία τους. 

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το πρόβλημα με την «εισβολή» σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλοδαπών αλιευτικών δεν είναι σημερινό και είναι γνωστό. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν έχει να κάνει μόνο με τους αλιείς αλλά τίθενται και Εθνικά ζητήματα, σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει μια άκρως επιθετική ρητορική. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη καθώς και με τον κ. Κεδίκογλου υπεύθυνο Υφυπουργό στα θέματα αλιείας και τους ενημέρωσα για την κατάσταση. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα το παρακολουθούμε σε συνεννόηση με τους αλιείς το εισόδημα των οποίων θίγεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση αυτή».

Μοιράσου το άρθρο!