Πολιτική

28/11/2017 - 05:57

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης

ign="center">ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Σάββατο, 2 Δεκέμβρη στο θέατρο ΦΟΜ

Θέμα: «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό»

 

 

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση το Σάββατο, 2 Δεκέμβρη, στις 19.00, στο θέατρο ΦΟΜ,  με θέμα «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό» με ομιλήτρια την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

 Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό  πρόγραμμα  με τη συμμετοχή:         

Του Συλλόγου Tάνγκο Eν χορώ (χορός βαλς).

Αφήγηση κειμένων θα γίνει από την Αϊβαλιώτου Μαρία και το  Σταμόπουλο Κώστα.

Πιάνο θα παίξει η  Λία Κεφαλά, σαξόφωνο η Ειρήνη Παπανικολάου και χορούς θα μας παρουσιάσει το χορευτικό του  Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄ ΝΑΝΤΕΖΝΤΑ΄΄

 

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση-αφιέρωμα για τα 100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της ”ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ” .

 

Δευτέρα, 4 Δεκέμβρη στο Πανεπιστήμιο

Θέμα: «Οκτωβριανή Επανάσταση και Εκπαίδευση»

 

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οκτωβριανή Επανάσταση και Εκπαίδευση», τη Δευτέρα, 04 Δεκέμβρη, στις 4:00 το απόγευμα στην αίθουσα Γ’, στο κτίριο Γεωγραφίας στο Λόφο Ξενία. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας  της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση και προβολή ντοκουμέντων από την οργάνωση της σχολικής ζωής και το ρόλο του εκπαιδευτικού στο σχολείο της σοσιαλιστικής διαπαιδαγώγησης.

 

Στο κάλεσμά της η ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ αναφέρει.

«Το αφιέρωμα στις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και στο χώρο της Εκπαίδευσης φωτίζει τις τεράστιες δυνατότητες που απελευθερώθηκαν από τη νέα κοινωνία, την πρώτη προσπάθεια για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Στόχος μας μέσα από την εκδήλωση είναι να δημιουργηθούν ερωτήματα, να βγουν συμπεράσματα. Να εμβαθύνουν όσοι παρευρεθούν στο ερώτημα για το αν η Παιδεία έχει όρια. Γιατί σήμερα η Παιδεία έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, το σχολείο αντί να μορφώνει, εξοντώνει τους μαθητές; Για ποιο σκοπό αξιοποιείται σήμερα η επιστήμη, η έρευνα; Γιατί αντί να έχουν όλοι οι μαθητές, οι φοιτητές, όλοι οι νέοι πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό είναι "πολυτέλεια" σήμερα; Έχουμε τις δυνατότητες να έχουμε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ζωντανή που θα αγκαλιάζεται από μαθητές και φοιτητές, δημόσια και δωρεάν;

Θα μπορούσαν πράγματι να είναι διαφορετικά τα πράγματα σήμερα; Τι μπαίνει εμπόδιο; Σε αυτά τα ερωτήματα έδωσε απάντηση το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος που οικοδομήθηκε μετά τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917, το πρώτο κράτος που κατάφερε να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το κράτος για το οποίο η μόρφωση και η γνώση των νέων, των εργατών και των εργαζομένων αποτελούσε πνοή για την ανάπτυξή του. Γιατί το σοσιαλιστικό κράτος έθεσε στο επίκεντρο την παραγωγή με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ίδια η πραγματικότητα βάζει στο προσκήνιο την ανάγκη για συνολικές αλλαγές στην κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι κάθε νέος και νέα, κάθε ένας φοιτητής, μαθητής, προοδευτικός καλοπροαίρετος εκπαιδευτικός, γονιός, που προβληματίζεται για τη σημερινή κατάσταση στην Εκπαίδευση πρέπει να πάρει θέση, να βγάλει συμπεράσματα, να βοηθήσει στην κίνηση της κοινωνίας προς τα εμπρός».

 

Τρίτη, 5 Δεκέμβρη στο Μανταμάδο

 Θέμα: «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση»

 

Η ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ πραγματοποιεί  εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση», την Τρίτη, 5 Δεκέμβρη, στις 6:00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο, με ομιλητή το Βασίλη Αμπελογιάννη, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!