Πολιτική

02/02/2011 - 07:21

Eκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας NOM

02/02/2011 ώρα 07:20

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 στο Cafe – Club “Monkey” (Προκυμαία Μυτιλήνης), η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν οι επίσημες αρχές του τόπου, παλαίμαχοι  αθλητές και παράγοντες που δόξασαν το Ν.Ο.Μ., μέλη και φίλοι του Συλλόγου, ενεργοί αθλητές και γονείς, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου Μαρίνου Ζαχαρίου και τους χαιρετισμούς του εκπροσώπου της εκκλησίας, του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη και του Προέδρου των Χώρων Άθλησης του Δήμου Λέσβου κ. Κώστα Αστιρακάκη.

Ο Πρόεδρος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του 2010 τόσο για τα οργανωτικά θέματα όσο και για την αξιοποίηση των ιστορικών εγκαταστάσεων του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στους ευρύτερους στόχους των επομένων ετών.  Ακολούθησε ο απολογισμός επί των αθλητικών πεπραγμένων & δραστηριοτήτων της παρελθούσας χρονιάς και ο προγραμματισμός για το 2011, από το Γενικό Γραμματέα Πάνο Πίτσιο, τον Έφορο Κολύμβησης Παρασκευά Φινδανή, τον Έφορο Κωπηλασίας Αρίστο Βογιατζή και τον Έφορο Υδατοσφαίρισης Στρατή Μανιατέλλη.

 

Από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, επιβεβαιώθηκε η διακαής επιθυμία για συνέχιση της πορείας του ένδοξου συλλόγου με γοργά βήματα ανάπτυξης και προόδου, μέσω κυρίως της άμεσης ανάπλασης – αξιοποίησης των εγκαταλειμμένων επί δεκαετίες ιστορικών του εγκαταστάσεων και της επανένταξής τους στον κοινωνικό ιστό της πόλης, θέμα το οποίο έχει ήδη μπει σε ένα καλό δρόμο, αλλά και της κατασκευής ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων στη Μυτιλήνη.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την καθιερωμένη βράβευση από τους επισήμους, των διακριθέντων αθλητών του Ν.Ο.Μ. το 2010, στα ατομικά αγωνίσματα (κολύμβηση: Γιάννης Παυλακέλλης, Πελαγία Κορνάρου, Μυρσίνη Γιδιώτου, Ολυμπία Δαγγέλη, Θόδωρος Καλλίτσας,  Σταμάτης Πασινιός & κωπηλασία: Νίκος Σιταράς, Στέφανος Ματζουράνης).

 

Ακολούθησε η απονομή τιμητικού επαίνου στο μεγάλο χορηγό NEL LINES”, η οποία στηρίζει αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια το Ν.Ο.Μ. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε το μέλος του Δ.Σ. της Ν.Ε.Λ. Α.Ε. κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Παναγιώτης Δεληογλάνης.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία καινοτομία, που κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. ξεκίνησε να εφαρμόζεται από φέτος, με στόχο την ετήσια καθιέρωσή της: Να βραβεύονται κάθε χρόνο α) 10 – 15 παλαίμαχοι αθλητές του Ν.Ο.Μ. διαφόρων περιόδων, που έχουν αγωνιστεί και διακριθεί με τα χρώματα του Συλλόγου κατά την 80χρονη ιστορία του, και β) οι αποφοιτήσαντες από το Λύκειο & επιτυχόντες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας αθλητές του, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

 

Για την κατηγορία των παλαιμάχων, το 2011 επελέγησαν και βραβεύτηκαν σε πολύ συγκινησιακή ατμόσφαιρα, οι εξής βετεράνοι αθλητές: α) Κολύμβηση – Υδατοσφαίριση: Θεόδωρος Πλατάνου, Ελένη Βουγιούκα – Γιακαλή, Λουκάς Παπαγιαννίδης, Κορνηλία Βαϊκούση – Καρατζά, Γιώργος Τσακμάκης, Θεόδωρος Κουλουμαριέτος, Γιάννης Πρίμπας, β) Κωπηλασία: Μάνος Χατζέλλης, Ερρίκος Χιώτης, Άκης Χατζηαργυρίου, Τάσος Μπαλλής, Άκης Καραχάλιας, Κίμων Ζαννίδης, Μανώλης Δασκαλάκης.

 

Για την κατηγορία των αποφοιτησάντων & επιτυχόντων στα πανεπιστημιακά  ιδρύματα της χώρας, βραβεύτηκαν οι εξής ενεργοί αθλητές του Ν.Ο.Μ.: Λευτέρης Βαρκάρης, Ηλίας Βουλάς, Φιλήμων Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κουτσκουδής, Χρυσάνθη Μυρσινιά, Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Παράκοιλας, Μιχαήλ Πίτσιος, Αλέξανδρος Ρόκος, Στράτος Σταμπουλής, Θόδωρος Τσιτσέλης, Βαγγέλης  Φινδανής, Θόδωρος Χασαπάκης, Αγγελική Χατζημανώλη.

 

Η όμορφη και σεμνή αυτή τελετή, έκλεισε με την κοπή της βασιλόπιτας και τη  συμβολική κλήρωση και απονομή ενός φλουριού – κωνσταντινάτου, για το καλό του νέου χρόνου.

 

Μοιράσου το άρθρο!