Πολιτική

06/06/2011 - 00:02

Eκλογές έως τις 3 Ιουλίου εάν δεν υπάρξει ομόφωνη στήριξη υπουργών- βουλευτών στo Μεσοπρόθεσμο

Εκλογές στις 26 Ιουνίου ή στις 3 Ιουλίου θα ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου αν δεν αποσπάσει μέχρι την Τετάρτη την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών και των υπουργών του στο μεσοπρόθεσμο και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας σε συνεργάτη του ο πρωθυπουργός του αποκάλυψε πως «δε θα πάω σε μια χαμένη ψηφοφορία με τους βουλευτές μου να παραιτούνται και τη Βουλή να είναι περικυκλωμένη από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου». «Όχι για μένα, αλλά για να μη διακινδυνευτεί η επόμενη δόση» προσέθεσε, δίνοντας και το επιχείρημα με το οποίο θα προσφύγει στις κάλπες. Θα απαντήσει έτσι στους δικούς του, που ζητούν λαϊκή νομιμοποίηση, στους αγανακτισμένους, αλλά και στην αντιπολίτευση, που θα κληθεί να πάρει θέση.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου, στις 23 του μήνα, να καλέσει τον Α. Σαμαρά να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες. Τα πάντα θα κριθούν στη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν αύριο και μεθαύριο στο κόμμα, τη Βουλή και την κυβέρνηση.

αποκλειστικές πληροφορίες από το newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!