Πολιτική

19/06/2011 - 14:55

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης».

Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 16 Ιουνίου από τους  μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης».

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε προς τιμήν τους, από το  Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης» και το Δήμο Λέσβου, 20 μαθητές βραβεύτηκαν για τη παιδική φαντασία αλλά και την εκφραστική ικανότητα με την οποία χρησιμοποίησαν τα υλικά που τους δόθηκαν στο εικαστικό εργαστήρι του μουσείου, και έφτιαξαν τα δικά τους έργα τέχνης. Η γνωριμία τους με το έργο του Λέσβιου ζωγράφου καταγράφηκε πάνω στο χαρτί με χρώματα και σχέδια και συνδυάστηκε με την αγάπη τους για τη ζωγραφική. Η επιλογή των έργων, από το ζωγράφο και εκπαιδευτικό κο Δημήτρη Καραπιπέρη, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς όπως και ο ίδιος τόνισε πολλά ήταν τα έργα των μαθητών που ξεχώρισαν. Mαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και επίσημοι προσκεκλημένοι, από όλα τα μέρη του νησιού, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τη συλλογή με τα έργα παιδικής ζωγραφικής στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κος Δημήτριος Φ. Βουνάτσος, στο λόγο του, ενθάρρυνε τους μικρούς ζωγράφους στην καλλιέργεια του ταλέντου τους. Παράλληλα προέτρεψε όλους όσους δεν έχουν επισκεφθεί το μουσείο των Χυδήρων να το κάνουν και επαίνεσε την πρωτοβουλία της δημιουργίας του. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Μουσείου κος Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου και πρόεδρος του ομώνυμου Μορφωτικού Ιδρύματος όπως και ο κος Δημήτριος Καραπιπέρης, ζωγράφος και συνεργάτης του μουσείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Χρ. Κορδώνης, ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κος Ν. Ζούρος, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. κ. Ν. Κουτσαμπάσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λέσβου κος Κ. Αστυρακάκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Β. Κοντάρας, ο Αντιδήμαρχος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Τεχνολογίας και Πληροφορικής κος Γ. Τσακίρης, ο αντιδήμαρχος Ερεσού –Αντίσσης κος A. Κουμαράς, η κα Σ. Δόλκα, μέλος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λέσβου, ο συγγραφέας κος Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, καθώς και μεγάλος αριθμός γονέων, μαθητών και επισκεπτών.

Μοιράσου το άρθρο!