Πολιτική

27/09/2020 - 07:31

Έκρηξη Σπύρου Γαληνού για τον "υπερΠινόκιο Δήμαρχο"... "Δειλοί, άβουλοι και ψευδόμενοι¨

Οι πρόσφατές ανακοινώσεις του Δήμου Μυτιλήνης για δημοπρατήσεις δύο έργων ( βιολογικός νότιας πόλης και κολυμβητήριο ) προκάλεσαν την έκρηξη του πρώην Δημάρχου Λέσβου καθώς αυτά τα έργα παρουσιάστηκαν ως "προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής του Στρατή Κύτελη)

 Χαρακτηριστικές είναι οι δύο τελευταίες αναρτήσεις του Σπύρου Γαληνού:

 

"ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ.

Επειδή δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο της πολιτικά αντιδεοντολογικής και ανέντιμης συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής Κύτελη, να σφετερίζεται έργα της δικής μου δημοτικής αρχής και να τα παρουσιάζει ως οράματα και προεκλογικές δεσμεύσεις κι εξαγγελίες του, καταλήγω να πιστεύω πως επιχειρεί το colpo grosso του ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ . Στρίβειν δια του αρραβώνος ο κ. δήμαρχος, που αντί για ΄΄επαναστάτης-οπλαρχηγός΄΄, που θα έδιωχνε απ το νησί τους μετανάστες-πρόσφυγες και θα έκλεινε τις δομές φιλοξενίας τους, μετατράπηκε στη φιλιππινέζα της κυβέρνησης. Έτσι θεωρεί πως αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά επιτεύγματα της έως τώρα θητείας του, που είναι η υπερδομή του Καράτεπε και οι προτάσεις του, για νέο χώρο φιλοξενίας στο νησί, ασχολούμαστε με τα έργα, που δήθεν οραματίστηκε (Αναπλάσεις στα τσαμάκια, τη Σουράδα, το πάρκο Αγ. Ειρήνης, το κολυμβητήριο τους βιολογικούς της νότιας πόλης,της Αγιάσου, του Πολιχνίτου, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Μυτιλήνης, Μανταμάδου .κ.τ.λ ) και υλοποιεί ο .... υπερΠινόκιο δήμαρχος"

 

και  σχολιάζοντας την ανακοίνωση για τον βιολογικό της νότιας πόλης ο Σπύρος Γαληνός αναφέρει:

"Ντροπή σας κύριοι ψεύδεστε ασύστολα και προσπαθείτε να καπηλευθείτε τις προσπάθειες και το έργο μας.

Μαζί με το κολυμβητήριο είναι τα έργα που χάρηκα περισσότερο όταν τα εντάξαμε, γιατί τον πήχη της διεκδίκησης τον βάλαμε πολύ ψηλά και σε καμιά περίπτωση δεν καταθέσαμε τα όπλα, ακόμα και τότε που παρά τις προσπάθειες μας και την διάθεση της τότε κυβέρνησης, δεν βρίσκαμε κανένα τρόπο ένταξης. Ειδικά για το έργο του βιολογικού , το να πω πως κάθε όχι που εισπράτταμε μας πείσμωνε ακόμα περισσότερο, δεν απέχει κατ ελάχιστο απ την πραγματικότητα. Τα παλέψαμε και τα πετύχαμε μαζί με τους συνεργάτες μου στο δήμο, το πρόεδρο Α.Γιαννάκη, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΛ, ακούραστους και πολύτιμους συνεργάτες, να δίνουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν και όλα αυτά μαζί και παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα των πολλών εκατομμυρίων, που υλοποιήθηκαν αλλά κι εντάχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το ότι η νέα δημοτική αρχή αλλά και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΛ παρουσιάζουν το έργο ως δική τους προσπάθεια είναι ενδεικτικό αλλά και συνεπές με την έως τώρα πορεία τους. Δειλοί, άβουλοι και ψευδόμενοι, πολιτεύτηκαν για να εκλεγούν έτσι θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους.

Αν κι αμφιβάλλω, ελπίζω να ακολουθήσουν τη συμβουλή μου και κατά την κατασκευή των έργων, να εφαρμόσουν την πρακτική μας επιδιώκοντας συνέργειες, ώστε να πολλαπλασιασθεί το όφελος για το νησί και τους συμπολίτες μας. Ενδεικτικά αναφέρω πως πρέπει να επιδιώξουν κατά την αποκατάσταση των σκαμμάτων για τα δίκτυα του Λαζαρέτου και της Λαγκάδας , να προχωρήσουν με δαπάνες και σε συνεργασία με το δήμο, να αναπλάσουν της περιοχή διέλευσης του δικτύου όπου αυτό είναι εφικτό και για το έργο του βιολογικού της Νότιας πόλης, κατά την αποκατάσταση να λάβουν υπ όψιν τη μελέτη του ποδηλατόδρομου και να κατασκευάσουν πεζοδρόμια που είναι απόλυτα απαραίτητα και για λόγους αισθητικής αλλά και ασφάλειας, στη συγκεκριμένη περιοχή."

Μοιράσου το άρθρο!