Πολιτική

26/05/2011 - 16:20

Έκτακτο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή - Θα συμβεί κάτι;

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού.

Κατά πληροφορίες, αυτή την ώρα υπάρχουν διαβουλεύσεις για να διασφαλιστεί η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και το συμβούλιο έχει οριστεί για τις 12:30

Αυτήν την ώρα η Προεδρία της Δημοκρατίας απευθύνει τις προσκήσεις τα κοινοβουλευτικά κόμματα και σύμφωνα με πληροφορίες θα δεχτούν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν το ΠαΣοΚ, η Νέα Δημοκρατία,  το ΛΑΟΣ ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα πράξει το ΚΚΕ.

Αγνωστο τι 8α πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο.  κ. Αλέξης Τσίπραςσυγκαλεί αυτή την ώρα σύσκεψη στελεχών του κόμματος για αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν καθώς η πρόσκληση που έλαβε αναφέρεται γενικώς σε συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δεν θα λάβουν πρόσκληση καθώς δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα από τον κανονισμό της Βουλής.

Δρόμος με εκβιαστικά σενάρια

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ παρέμβαση της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με την οποία συζητείται στις Βρυξέλλες η απομάκρυνση της χώρας από το ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκβιάσει τους πολίτες, για να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τα νέα σκληρά μέτρα. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες στην «Ε» ότι αυτά που είπε η κ. Δαμανάκη τα λέει και η κυβέρνηση και τόνιζαν ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα «όχι μόνο θα αναγκαστούμε να βγούμε από το ευρώ αλλά θα χρεοκοπήσουμε...». Ο πρωθυπουργός είπε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αν δεν μειωθούν το έλλειμμα και το χρέος «θα βρεθούμε στο περιθώριο της Ευρώπης...». Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν διέψευσε την κ. Δαμανάκη, λέγοντας ότι δεν γίνονται τέτοιες επίσημες συζητήσεις σε επίπεδο χωρών της ευρωζώνης. Η παρέμβαση της κ. Δαμανάκη έρχεται μία μέρα μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, με το δίλημμα «κάνουμε θυσίες και μένουμε στην ευρωζώνη ή επιστρέφουμε στη δραχμή».

πηγές: ΒΗΜΑ/Ελευθεροτυπία

Μοιράσου το άρθρο!