Πολιτική

28/05/2021 - 17:47

Ας ελπίσουμε να έχει αποτέλεσμα η επίσκεψη Πέτσα στη Λέσβο...

Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας προσκεκλημένος του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με αφορμή τη θεομηνία της 21ης Μαΐου.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις/αυτοψίες σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στην Σκάλα Πολιχνίτου, στην Άναξο, στην Πέτρα και στο Μανταμάδο.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη και τους αρμοδίους και γεωγραφικούς του αντιδημάρχους κ.κ. Ανδρέα Αξή, Γιώργο Αλάνη, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη και Κώστα Πάππο, υπέδειξε τα σημεία με τις πιο χαρακτηριστικές ζημιές των πληγεισών περιοχών, ενώ στην Σκάλα Πολιχνίτου παρέστη και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Στρατής Κύτελης μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής του.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Δημαρχείο της Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή, όπου ο κ. Βέρρος παρουσίασε στον Υπουργό την αποτίμηση της καταστροφής από τη θεομηνία.

Ο Δήμαρχος ανέφερε την καταστροφή σε δημοτικές υποδομές, εξοπλισμό και κυρίως στις παραλίες, αλλά και στο αρδευτικό δίκτυο του Δήμου, τονίζοντας και τη δυσκολία του Δήμου να προβεί στις αποκαταστάσεις. Ακόμη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", δίνοντας έμφαση στις προτάσεις του μέτρου των αστικών αναπλάσεων που κατατέθηκαν μέσω της Περιφέρειας και στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου του κλειστού Γυμναστηρίου Καλλονής.

Στην επίσκεψη του Υπουργού στο δημαρχείο, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Στρατής Ζαφείρης και Μιχάλης Ρούσσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Νίκος Χήρας και Γιάννης Συκάς.

Μοιράσου το άρθρο!