Πολιτική

22/10/2021 - 19:00

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί - Εκδήλωση συζήτηση στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί εκδήλωση συζήτηση στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ

Εκδήλωση συζήτηση στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ με αφορμή το βιβλίο του Κωστή Παπαιωάννου «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά»

 

Εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί: η δημοκρατία απέναντι στην νέα ακροδεξιά» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Book & Art την ερχόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο καφενείο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ.

Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή το βιβλίο του Κωστή Παπαϊωάννου «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις».

Με τον παρόντα στην εκδήλωση Κωστή Παπαϊωάννου θα συζητήσουν οι Δημήτρης Μάντζαρης υποψήφιος διδάκτορας ιστορίας, Γιώργος Πάλλης πρώην βουλευτής και Αριστείδης Σγατζός εκπαιδευτικός και διδάκτορας κοινωνικής ανθρωπολογίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας.

 

Ο Κωστής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες. Διδάσκει στην Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix. Διευθύνει την πρωτοβουλία «ΣΗΜΕΙΟ για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς».

Ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας την περίοδο 1996-2003. Από το 2006 ώς το 2015 εκλεγόταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2015-2016). Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και μετείχε στον συντονισμό του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Έχει εργαστεί ως ερευνητής για θέματα εκπαίδευσης, διά βίου μάθησης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικά εργαλεία για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Κυκλοφορούν επίσης το βιβλίο του Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής: Εφαρμογές ναζιστικής καθαρότητας (Μεταίχμιο, 2013) και η μπροσούρα με κείμενά του και κόμικς γνωστών δημιουργών Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, 2014).

Μοιράσου το άρθρο!