Πολιτική

17/11/2010 - 08:30

Το ενδιαφέρον του Σ.Γαλήνου για το τουρισμό στη Λέσβο

Το χθεσινό μας σχόλιο  "ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι -αν και δεν είναι στη Λέσβο – και ενδιαφέρονται για το Τουρισμό στη Λέσβο"  που συνόδευε την ερώτηση 4 Βουλευτών για το τουρισμό στη Λέσβο προκάλεσε την αντίδραση του Σ.Γαλήνου

Δημοσιεύουμε την απάντηση του Σ.Γαληνού με την επισήμανση ότι δεν αμφισβητούμε το ενδιαφέρον του όχι μόνο για το Τουρισμό αλλά και για όλα τα θέματα της Λέσβου. Το σχόλιο μας είχε να κάνει με το γεγονός ότι Βουλευτές που δεν εκλέγονται στη Λέσβο δείχνουν ενδιαφέρον για τα προβλήματα τουρισμού του νησιού μας. Αν κάποιοι πρέπει να νιώσουν θιγμένοι  από το σχόλιο μας μάλλον είναι αυτοί που κυβερνούν...

Μας γράφει ο Βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός:

Βασικός μου στόχος μου ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του νομού Λέσβου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι να πετύχω την ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά μας αναδεικνύοντας προβλήματα, προτείνοντας λύσεις και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να κινητοποιήσω την κυβέρνηση να αναλάβει δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

Νοιώθω, συνεπώς,  κατάφορα αδικημένος από το τίτλο-σχόλιο  της πρόσφατης ανάρτησης σας «Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι – αν και δεν είναι στην Λέσβο – που ενδιαφέρονται για τον Τουρισμό στην Λέσβο».

Το σχόλιο αυτό ουσιαστικά παραγνωρίζει την συστηματική προσπάθεια μου.  Για λόγους αποκατάστασης της πραγματικότητας, σας αποστέλλω μία σειρά από ενέργειες που έχω κάνει στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής μου δράσης με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού.

  • Κοινοβουλευτική Ερώτηση στις 21/6 με θέμα «καμπάνια προσέλκυσης Τουριστών στα Ελληνικά Νησιά Εστιασμένη στην Τουρκία»
  • Κοινοβουλευτική ερώτηση στις 14/7 με θέμα την αναγκαιότητα δημιουργίας στρατηγικού σχεδιασμού που να στηρίζει τις αγορές των νησιών μας εξισορροπώντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Τουρκίας.
  • Ανοικτή Επιστολή στα μέσα επικοινωνίας στις 30/7 , στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανάγκη ανάπτυξης τοπικής τουριστικής ταυτότητας με διεθνή αναγνώριση  (destination brand).
  • Κοινοβουλευτική ερώτηση στις 2/9 με θέμα την επιδότηση ναύλων στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Λέσβου – Τουρκίας
  • Κοινοβουλευτική Ερώτηση στις 17/9 με θέμα «καμπάνια προβολής στην Τουρκία»
  • Κοινοβουλευτική ερώτηση στις 23/9 με θέμα την αξιοποίηση του εγκαταλελειμένου στροτοπέδου Πέτρας για να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη
  • Ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 26/10/10 στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κατά την απάντηση του ο Υφυπουργος Πολιτισμού και Τουρισμού κ Νικητιάδης δήλωσε:

«χαιρετίζω πραγματικά το ότι έχετε εντοπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα που είχε μέχρι σήμερα ο τουρισμός μας, γιατί με την αναφορά σας δείχνετε ότι γνωρίζετε καλά πού πρέπει να στοχεύσουμε».

Επισυνάπτω τις ερωτήσεις καθώς και τα πρακτικά της βουλής.

 

26 10 10 ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ερώτηση - στρατόπεδο πετρας 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Ανοικτή Απάντηση στον Υπουργό Τουρισμού

Ερώτηση - Τουριστική Εκστρατεία για Νησιά-02

Ερώτηση για αγορά Λέσβου (2)

Ερώτηση - Καμπάνια για Τουρισμό από Τουρκία

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΝΑΥΛΩΝ 2 ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!