Πολιτική

24/03/2012 - 07:19

Ενημέρωση για τα έργα βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Σίγρι και Αη Στράτη ζητά από τον Περιφερειάρχη η παράταξη του Παύλου Βογιατζή

Ενημέρωση για τα έργα της βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Σίγρι και τον Αη Στράτη που έχουν καθυστερήσει, ζητά η Περιφερειακή Παράταξη "Αγώνας για τα Νησιά μας" με Ερώτηση που κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλή.
Η Ερώτηση έχει ως εξής:
κ. Περιφερειάρχη
Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Λέσβο, το οποίο μελετάται και σχεδιάζεται τα τελευταία 15 χρόνια, είναι η κατασκευή νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στο Σίγρι. Ένα έργο που αφορά τόσο την κατασκευή νέων λιμενικών υποδομών, όσο και την βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου. Τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν παρεμβάσεις για την τροποποίηση της μελέτης που είχε εκπονηθεί, ενώ την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το 2010 η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει ενημέρωση για την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση των αδειοδοτήσεων, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου. Η σοβαρή αυτή καθυστέρηση θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την ένταξη και υλοποίηση του έργου του λιμένα Σιγρίου στο ΕΣΠΑ και της αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου στο Ε.Π. «Αλιεία».
Ένα επίσης έργο πνοής για τον Αη Στράτη είναι η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών. Με την αριθ. 200/20.12.2011 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Λιμενικές εγκαταστάσεις λιμένα Αγ. Ευστρατίου», καθώς και την έγκριση κατάρτισης σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου, την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και στο Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας για τον ορισμό των αποφαινομένων οργάνων και την υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου ΕΣΠΑ.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη σε ότι αφορά τις παραπάνω αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και για το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και υλοποίηση του έργου.

Μοιράσου το άρθρο!