Πολιτική

01/03/2024 - 08:42

Ενημέρωση μαθητών για τον εθελοντισμό, τις δράσεις & το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αξία του εθελοντισμού, πραγματοποίησε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου με θέμα «Ο εθελοντισμός στη ζωή μας. Ο ρόλος & οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Στο πλαίσιο των εν λόγω εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και η Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος κα. Μαρία Συμεού συζήτησαν με τους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού και παρουσίασαν την ιστορία, τις δράσεις και το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα εξής σχολεία: Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, Γυμνάσιο Θερμής, Γυμνάσιο Παμφίλων, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους, Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, Δημοτικό Σχολείο Βατούσας, Δημοτικό Σχολείο Άγρας, Δημοτικό Σχολείο Παλαιόκηπου, Νηπιαγωγείο Βατούσας και Νηπιαγωγείο Άγρας.

Η ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιείται μετά από σχετική έγκριση της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κας. Αικατερίνης Στρατάκη, καθώς και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντωνίου Αυγερινού. Οι επισκέψεις στα σχολεία του νησιού θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς και πραγματοποιούνται μετά από σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα σχολεία.

 

Μοιράσου το άρθρο!