Πολιτική

29/08/2014 - 13:59

Ενημέρωση του Δημάρχου Λέσβου για το Φράγμα Τσικνιά

style="text-align: justify;"> 
Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του τ. Δήμου Αγίας Παρασκευής, επί παρουσία του Αντιδημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιώργου Κυριαζή και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Γιώργου Σαπναδέλλη, του Γεωλόγου –και νέου υπό ανάληψιν καθηκόντων Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Δημήτρη Ακριώτη, μηχανικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας ΔΕ/Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων/ΥΠΥΜΕΔΙ, Κάτρη Δημήτρη, Τούρτα Βασιλική, Δούκα Γιώργο, και Κατερίνα Μπούμπα, με επικεφαλής τον συμπατριώτη μας Ζαφείρη Στρατή, μαζί με τους Μίχα Σπύρο, Λαζαρίδη Λάζαρο, Μάκη Μπενανσών, Παπαλεξόπουλο Βασίλη, Περλέρο Βασίλη, Χατζηαντωνίου Νέλλη, Νίκο Προβατά και Ανδρίκο Παναγιώτη, μέλη της ομάδας ιδιωτών μελετητών του Τεχνικού Γραφείου του κ. Μάκη Μπενανσών, για το έργο του Φράγματος Τσικνιά, το ύψος των μελετών του οποίου ανέρχεται στο ποσό του 1,5 εκατ. Ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του έργου θα κυμανθεί στα 70 – 80 εκατ. Ευρώ.
Οι ανωτέρω ενημέρωσαν αναλυτικά τον Δήμαρχο για τα τεχνικά στοιχεία του πολυσυζητημένου από το απώτερο παρελθόν Φράγματος αυτού, των διυλιστηρίων και των αγωγών μεταφοράς του νερού ύδρευσης από το υπό μελέτη Φράγμα, μέχρι την πόλη της Μυτιλήνης, στην οποία δίδεται προτεραιότητα και εν συνεχεία προς τον τέως Δήμο Πολιχνίτου και τέλος για τις ανάγκες άρδευσης της περιοχής. Θα πραγματοποιήσουν δε και αυτοψία στους ανωτέρω χώρους. 
Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, η υλοποίηση του οποίου θα επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα τις τεράστιες ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης σημαντικού τμήματος του νησιού μας.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στους παραπάνω τις προσπάθειες που κατέβαλε ως αιρετός Νομάρχης Λέσβου και προσωπικά και με αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου και με αρκετές μεταβάσεις στην Αθήνα, την περίοδο 1999 – 2001, σε ειδικές συνεδριάσεις στις οποίες παρεβρίσκετο, τόσο ο μελετητής του έργου κ.  Μπενανσών, όσο και ο τότε Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, συμπατριώτης μας μηχανικός, κ. Τάκης Παπάνης, συνταξιούχος σήμερα, προσπάθειες οι οποίες, δυστυχώς, για λόγους που δεν αφορούσαν τη Νομαρχία, τότε δεν ευδοκίμησαν, προς βλάβην των συμφερόντων του τόπου μας.
 

Μοιράσου το άρθρο!