Πολιτική

13/02/2020 - 12:07

Ενωμένοι στην Αθήνα ενάντια στην επίταξη των νησιών μας

«Όχι άλλες Φυλακές Ψυχών»

Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, τους δημάρχους Λέσβου, Σάμου, Χίου και συμμετοχή  εκατοντάδων ατόμων από τα νησιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Β. Σοφίας ενώ υπενθυμίζουμε ότι είχε προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς για το προσφυγικό (η οποία τελικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την επίταξη ακυρώθηκε)

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλες Φυλακές Ψυχών», οι διαδηλωτές φώναξαν για την κατάσταση που επικρατεί στα ΚΥΤ, ενώ γνωστοποίησαν για άλλη μια φορά την αντίδραση τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σχετικά με την επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία δομών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι Βουλευτές Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Μαρία Κομνηνάκα 

 «Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις».

  «Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

"Θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους, έχω ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη", επανέλαβε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως η μάχη μόλις τώρα ξεκίνησε!

  Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

 

αρχικές φωτογραφίες ΑΠΕ - ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση από την ΟΛΣΑ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο 

Βίντεο με τις αρχικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη :

 

 

Posted by Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο on Thursday, February 13, 2020

Μοιράσου το άρθρο!