Πολιτική

22/10/2011 - 08:09

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ): Πρωτιά ΠΑΣΟΚ με 6 έδρες - Εκλογή Παύλου Βογιατζή

Στις κάλπες προσήρθαν την Παρασκευή 21/10/2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι περιφερειακών συμβουλίων, προκειμένου να αναδείξουν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Η Γενική Συνέλευση των 257 μελών εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία τα 12 από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες.

Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ, θα συγκληθεί εντός πέντε ημερών από την εκλογή του και με μυστικές ψηφοφορίες εκλέγει ξεχωριστά το προεδρείο του, δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α' αντιπρόεδρο, τον Β' αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία.

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της Γ.Σ. «να μείνουν μακριά από την πολιτική τους προέλευση».

«Ο καθένας έχει τη συμμετοχή του ή την προτίμησή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Αυτό είναι απολύτως αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία οι περιφερειάρχες, σε λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, να δράσουν ενωμένα, αποφασιστικά, δημιουργικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών και στα εγγεγραμμένα 257 μέλη απ' όλη τη χώρα (περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι) σημερινή ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης:

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 6 μέλη, η ΝΔ κερδίζει 4 έδρες, και από 1 μέλος εκλέγουν το ΚΚΕ και η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-νέας πολιτικής κίνησης του Β. Οικονόμου, «Ελεύθεροι Πολίτες»).

Επί των ψηφισάντων:

- το ΠΑΣΟΚ έλαβε 130 ψήφους (από τους 136 προσκείμενους ψηφίσαντες σε αυτό),

- η ΝΔ έλαβε 88 ψήφους (από τους 89),

- το ΚΚΕ έλαβε 15 ψήφους (9 δικές του συν -σύμφωνα με τις πληροφορίες- 4 ψηφίσαντες από τον Π. Τατούλη και 2 προσκείμενους από τον ΠΑΣΟΚ), και

- η ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες έλαβαν 8 ψήφους (5 συν 3 από το ΠΑΣΟΚ· εξελέγουν τον περιφερειακό σύμβουλο Ν. Γαλανό, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το «Άρμα Πολιτών», αλλά τώρα είναι στο πλευρό του Βασίλη Οικονόμου).

Εξελέγησαν:

Από το ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας - Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης - Ήπειρος (105), Γ. Παπαϊορδανίδης - Δυτ. Μακεδονία (102,Γ. Πασχαλίδης - Κεντρική Μακεδονία (102), Τ. Χειβιδόπουλος - Πελοπόννησος (91) και Στ. Χρήστου - Αττική (68).

Από τη ΝΔ: Γ. Παυλίδης - Ανατολική Μακεδονία Θράκη (68), Ν. Σφελινιώτης - Κεντρική Μακεδονία (58), Π. Βογιατζής - Βόρειο Αιγαίο (56) και Γρ. Ζαφειρόπουλος -Αττική (54).

Από το ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (15)

Από ΔΗΜΑΡ -Ελεύθεροι Πολίτες: ο Ν. Γαλανός - Αττική (8).

Θυμίζουμε και τους 13 Περιφερειάρχες που εκλέγονται αυτοδίκαια στο Δ.Σ. 1. Άρης Γιαννακίδης – Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης 2. Διονύσης Ψωμιάδης , Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας 3. Νάσος Γιακαλής, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου 4. Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. 5. Καχριμάνης Αλέξανδρος- Περιφερειάρχης Ηπείρου 6. Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας 7. Σπύρος Σπύρου – Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων 8. Απόστολος Κατσιφάρας – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας 9. Πέτρος Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 10. Κλέαρχος Περγαντάς- Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας 11. Γιάννης Σγουρός – Περιφερειάρχης Αττικής 12. Γιάννης Μαχαίριδης – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου 13. Σταύρος Αρναουτάκης- Περιφερειάρχης Κρήτης

Μοιράσου το άρθρο!