Πολιτική

09/05/2013 - 06:56

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η Ελληνική Βουλή με το Ν. 2703/8-4-1999, καθιέρωσε την 9η Μαΐου, Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα γίνει σε ολόκληρη τη χώρα, την Πέμπτη 9 Μαΐου και θα πρέπει να δώσουμε σ΄ αυτόν Πανεθνικό και Παλλαϊκό χαρακτήρα καθώς και την αρμόζουσα λαμπρότητα.

Στην πόλη της Μυτιλήνης για τον εορτασμό της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013
1.Γενικός σημαιοστολισμός από την όγδοη πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.
2.Ώρα 10.15 Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό.
3.Ώρα 11.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει ομιλία σχετική με τη σημασία του Εορτασμού από τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Νομού Λέσβου κ. Χρήστο Χατζηλία και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. (Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της  7 Μαΐου, στον Τελετάρχη κ.  Αργύρη Χατζημαλή, υπάλληλο του Δήμου Λέσβου, στο τηλέφωνο 22510-48002).
4.Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων της πόλης καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Μοιράσου το άρθρο!