Πολιτική

04/10/2015 - 19:55

Επαφές και με Σκωτία !

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, τον Βουλευτή του Κοινοβουλίου της Σκωτίας και Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων & Διεθνούς Ανάπτυξης, κ. Hammza Yousaf, ο οποίος επισκέπτεται το νησί μας. 

Η συζήτηση των κυρίων Yousaf και Γαληνού, αφιερώθηκε στο μείζον θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Γαληνός, περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά την τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και δήλωσε την πεποίθησή του ότι η λύση είναι η καταγραφή των προσφύγων μεταναστών να πραγματοποιείται στην Τουρκία, κάτι που αποτελεί και την ουσία της πρότασης του Δήμου Λέσβου, που έχει ήδη κατατεθεί στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean – Claude Junker.

Επίσης, τον ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021 και ζήτησε τη στήριξη του.

Ο κ. Yousaf, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την καθοριστική, όπως είπε, συμβολή του στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης στη Λέσβο και τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες του κ. Γαληνού έχουν διεθνή θετικό αντίκτυπο για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε, επίσης, ότι οι προτεραιότητες πού θέτει το Κοινοβούλιο της Σκωτίας, ταυτίζονται απόλυτα με αυτές που ανέφερε ο Δήμαρχος και τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταβιβάσει στον αρμόδιο Υπουργό την πρόταση του Δήμου Λέσβου για το μεταναστευτικό και θα πιέσει για την υιοθέτησή του.     

Τέλος, ο κ.Yousaf  εμφανίσθηκε θετικός στην υποστήριξη της υποψηφιότητας της Μυτιλήνης, για την ανάδειξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Μοιράσου το άρθρο!