Πολιτική

23/08/2019 - 20:56

Επαγγελματίες «ανθρωπιστές» στο «εργαστήριο» του Καρά Τεπέ και... μετατροπή ( ; ) σε hot spot

Ανακοίνωση από τη Δημοτική Κίνηση Μυτιλήνης "Ελεύθεροι Πολίτες" :

Διαβάσαμε σε «αλληλέγγυα» ΜΜΕ από…ειδικούς συνεργάτες για το «πείραμα του Καρά Τεπέ». Μόνο που το πείραμα έγινε σε «εργαστηριακό περιβάλλον», όχι σε πραγματικές συνθήκες.

Το «εργαστήριο» αυτό στήθηκε από δεκάδες ΜΚΟ, από επαγγελματίες «ανθρωπιστές», από πακτωλό χρημάτων και από μια Ύπατη Αρμοστεία που προσπαθεί να ελέγξει την τοπική κοινωνία μέσα από συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν στήθηκε ως εργαστήριο, αλλά ως προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης, η οποία δεν υπάρχει πλέον. Σε αυτό το παιχνίδι του κέρδους όλοι είναι αναλώσιμοι και φυσικά δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα, ούτε να θεωρηθεί ως πρότυπο για μια αυριανή «πολυπολιτισμική κοινωνία»… όπως πάνε κάποιοι να το περάσουν.


Ο νυν υπεύθυνος του Καρά Τεπέ εδώ και χρόνια έχει συγκρουστεί με τους εφέδρους καταδρομείς και δεν τους εκπροσωπεί. Όλη η ανησυχία για το αν θα φύγει ή θα μείνει έχει προκαλέσει δημοσιογραφικές παρεμβάσεις…τη στιγμή που ανάλογες παρεμβάσεις δεν έγιναν ποτέ ούτε για πραγματικά άδικες απολύσεις εργαζομένων που είχαν να δείξουν πραγματικό και χρήσιμο έργο. 


Υπάρχει λοιπόν συμβόλαιο παραχώρησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ύπατη Αρμοστεία και μετατροπής του σε hot spot για 5 χρόνια; Ασφαλώς και όχι. Συνεπώς η ΥΑ του ΟΗΕ δέχεται να λειτουργεί παράνομα; Αυτό είναι μεγάλο θέμα που ελπίζουμε να βρει το δρόμο του αν υπάρξει ενδιαφέρον από νομικούς…οι οποίοι αν μπορούν πρέπει να βοηθήσουν τον τόπο και να οδηγήσουν το θέμα στη δικαιοσύνη.


Το ότι ήταν απαξιωμένο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνει έτσι. Υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη για ένα τέτοιο πάρκο αλλά αυτή η ανάγκη όχι μόνο αποσιωπάται αλλά και διώκεται… Από ποιους; Μα από αυτούς που έχουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα (ας μην πούμε για τα συμφέροντα τρίτων χωρών).


Ορισμένα ΜΜΕ είναι γνωστό ότι λειτουργούν με παρωπίδες και με εντελώς αντι-επαγγελματικό τρόπο, αλλά –πέρα από τους γνωστούς-άγνωστους χρηματοδότες- πληρώνονται από όλους εμάς μέσω μηνιαίων συνδρομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαφημίσεων, διαγωνισμών, τουριστικών και καταναλωτικών οδηγών, κ.α. Το ότι ξεχνάνε να αναφερθούν και στην «άλλη άποψη» και να την περιγράψουν με σοβαρότητα είναι χαρακτηριστικό του τρόπου λειτουργίας τους.

Αλλιώς πού αλλού θα μαθαίνατε για την παράνομη λειτουργία του Καρά Τεπέ και πού αλλού θα διαβάζατε τα παραπάνω;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
23 Αυγούστου 2019

Μοιράσου το άρθρο!