Πολιτική

19/06/2020 - 17:08

"Επανεκκίνηση": Επέστεψε η πρακτική αγοράς συναυλιών από το Δήμο - Πόσο κοστίζουν οι 3 μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού

Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «ΕΠΕΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Την τελευταία δεκαετία ο Δήμος Λέσβου δεν  αγόραζε μεγάλες συναυλίες στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού,  για να αποφύγει να χρεώνεται ο Δήμος με δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – χρήματα των δημοτών του. 

Υπήρξαν τα τελευταία χρόνια κάποιες εξαιρέσεις, που αφορούσαν τους εορτασμούς του Αγίου Βαλεντίνου, όπου και αγοράστηκαν κάποιες μεγάλες συναυλίες και η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους πολίτες.

 Συγκεκριμένα:

Με την υπ΄αριθμ. 3 / 29.01.2019 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από τον Γιάννη Κότσιρα και το σχήμα του, αξία συναυλίας  συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων μεταφοράς τους  5.580,00€. 

Με την υπ’ αριθμ. 2/2018 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, μεγάλη συναυλία Δήμητρας Γαλάνη με το σχήμα της και τον τραγουδιστή Στάθη Δράκο πληρωμή καλλιτεχνών – μεταφορά σχημάτων , μουσικών οργάνων , σύνολο  11.160,00

Με την υπ’ αριθμ απόφαση. 2/2017 Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου με το ενδεκαμελές σχήμα της. Πληρωμή καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών του σχήματος ποσό 7.068,00

Το Φεβρουάριο του 2016 υπήρξε η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με το σχήμα του όπου τα έξοδα ήταν μηδενικά, αφού ο ίδιος και το σχήμα του δεν πληρώθηκαν κάνοντας δώρο στο νησί, πληρώνοντας οι ίδιοι και τα μεταφορικά τους. Επίσης να αναφέρουμε ότι μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλλης, ο Χρήστος Θηβαίος,  ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και άλλοι, έδωσαν μεγάλες συναυλίες με αφορμή το σεισμό της Βρίσας, με δικά τους έξοδα, ως δώρο στο Δήμο και στους κατοίκους της περιοχής. 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς επανέρχεται μετά από χρόνια στην πρακτική της αγοράς συναυλιών στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού, έχοντας μάλιστα εισιτήριο για τους Δημότες!!!  Μια πρακτική που θα χρεώνει δυστυχώς τους δημότες μας με πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε καλοκαίρι. Όταν μάλιστα δούμε και τις τιμές που αγοράζουν τα συγκεκριμένα σχήματα σε μια εποχή που λόγω κορονοϊού κοστίζουν φθηνότερα από πέρισι, θα αντιληφθούμε πως υπάρχει κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος. Στις τιμές μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνεται η τεχνική και ηχητική κάλυψη αφού αυτά τα δύο τα συμπεριλαμβάνει σε χωριστές αποφάσεις.

Για ηχητική κάλυψη συναυλιών 6,000 ευρώ

Για τεχνικό χειριστή 3,500 ευρώ 

Για τεχνική υποστήριξη του Λεσβιακού καλοκαιριού 35.755 ευρώ.

Για τη συναυλία Γιάννη Κότσιρα και Ελευθερίας Αρβανιτάκη 23.376,60 ευρώ 

Για τη συναυλία Μάριου Φραγκούλη 23.049,00 ευρώ

Για τη συναυλία των ONIRAMA  13.689 ευρώ 

 

Ο κάθε πολίτης ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 

 

Για τον ανεξάρτητο Δημοτικό Συνδυασμό «ΕΠΕΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

 

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς Ατσίδης Θεόδωρος 

Μοιράσου το άρθρο!