Πολιτική

08/01/2022 - 07:25

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» γιατί απέχουμε από τις διαδικασίες εκλογής σε Προεδρείο και Επιτροπές

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

 

Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει με τα νομοθετήματά της να κακοποιεί την αυτοδιοίκηση και με συμπληρωματικές εγκυκλίους – που αφορούν τις διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων των παρατάξεων σε Προεδρείο και Επιτροπές – να γελοιοποιεί ένα θεσμό που διακρίνεται για την αμεσότητα στην επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους και ένα θεσμό με διευρυμένη λαϊκή εκπροσώπηση. 

Συγκεκριμένα, α) δεν επιτρέπει την αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος και συμμετοχή, β) δεν επιτρέπει έστω, τη διαβούλευση και συνεννόηση  των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να υπάρχει στο υπόλοιπο της θητείας συνεργασία και ενημέρωση μεταξύ τους, γ) δίνει τη δυνατότητα στις πλειοψηφίες των Δημοτικών Αρχών  με την ψήφο τους να μπορούν να καθορίσουν και ποιοι θα εκλεγούν από τους ανεξάρτητους ή τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τον αριθμό εκλογιμότητας. 

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που από την πρώτη μέρα  της θητεία της στόχευσε την αυτοδιοίκηση, τον δυναμισμό της, την απήχησή της και τις δυνατότητές της. 

Στόχευσε στον απόλυτο έλεγχό της και το καταφέρνει  αφαιρώντας αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ελεγχόμενες μικρές επιτροπές όπως  η Οικονομική, παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για τις οποίες η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων δεν έχει ενημέρωση , ούτε και λόγο. Δεν υπάρχει διαφάνεια και δεν ασκείται ο απαραίτητος έλεγχος από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Στέρησε αρμοδιότητες και δυνατότητες από τις Τοπικές Κοινότητες καθιστώντας τους Προέδρους επαίτες και τα Τοπικά Συμβούλια εξαρτημένες ουρές των δημοτικών ψηφοδελτίων. 

Η παράταξή μας διαμαρτυρόμενη - για τους παραπάνω λόγους - θα απέχει από τις συγκεκριμένες διαδικασίες του Δημοτικού μας Συμβουλίου. 

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Μοιράσου το άρθρο!