Πολιτική

12/04/2020 - 12:22

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» : η συνεδρίαση δια περιφοράς είναι μόνο για έκτακτα θέματα και όχι για 36

Η θέση της παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» σχετικά με την επιμονή της Δημοτικής Αρχής να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς. 

Τις προηγούμενες μέρες η παράταξή μας πρόκρινε την διενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, αφού δεν ήταν δυνατόν αυτό να πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας. Επιχειρηματολογώντας προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Δημοτική Αρχή για την ορθότητα της πρότασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου και η διαφάνεια. 

Η απάντηση του Προέδρου ήταν αρνητική, επιχειρηματολογώντας για τη νομιμότητα διενέργειας ενός Συμβουλίου δια περιφοράς και όχι για την ουσία της υπόθεσης. 

Του απαντήσαμε ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε, 

Θα παρακαλούσα στην επικοινωνία μας να μην υποτιμά ο ένας την νοημοσύνη του άλλου. 

Απαντήσατε για θέμα νομιμότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ εμείς βάλαμε ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του Συμβουλίου. 

Ζητάτε δια περιφοράς  να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε 36 θέματα, στερώντας από τους Δημοτικούς Συμβούλους το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα του διαλόγου που εκφράζεται με ερωτήσεις, παρατηρήσεις , απαντήσεις, διευκρινήσεις και τοποθετήσεις. 

Θα μπορούσαμε λόγω της έκτακτης  κατάστασης να εγκρίνουμε δια περιφοράς δύο – τρία θέματα που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και σχετίζονται με τον κορονοϊό ή έχουν προθεσμίες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα και οι εισηγήσεις τους θα είχαν επαρκή τεκμηρίωση. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση μετέχουμε σε συνεδριάσεις μόνο με φυσική παρουσία ή με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να διασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις δημοκρατικής λειτουργίας που προαναφέραμε. 

Όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν την τηλεδιάσκεψη και είναι αδιανόητο εδώ στη Λέσβο να  μην μπορούμε να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας. 

 

Κατόπιν των παραπάνω καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων να συνταχθούν σε μια κοινή προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, υπεράσπισης του δημοκρατικού διαλόγου, υπεράσπισης του πολιτικού ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην δεχτούμε καμία έκπτωση  σε αυτά τα κεκτημένα. 

 

Για την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών του Δήμου Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 Αστυρακάκης Κωνσταντίνος 

Κατζανός Γεώργιος 

Ψωμάς – Ατσίδης Θεόδωρος

 

 

Μοιράσου το άρθρο!