Πολιτική

24/01/2013 - 15:15

up date Δήλωση Δημάρχου - Επανέρχεται ως Δημοτικός Σύμβουλος η Ανθούλα Βαμβουρέλλη

 Επανέρχεται ως Δημοτικός Σύμβουλος η Ανθούλα Βαμβουρέλλη – Δεκτή η προσφυγή της κατά του Δημάρχου

trong>Δεκτή έκανε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου την προσφυγή της Δημοτικής Συμβούλου κ. Ανθούλας Βαμβουρέλλη κατά της απόφασης του Δημάρχου Λέσβου που αφορούσε την αποδοχή της παραίτησης της.
Η κατατεθείσα προσφυγή ασκήθηκε εμπρόθεσμα και νομότυπα ενώπιον της Υπηρεσίας και εξετάστηκε σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από τα προσκομιζόμενα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης προκύπτει ότι η αποδοχή της παραίτησης της προσφεύγουσας δεν είχε συντελεστεί πριν την 1-12-2012, όπου και δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημάρχου. Στο αιτιολογικό επίσης της απόφασης αναφέρεται ότι «Επειδή μέχρι να γίνει δεκτή η παραίτηση δημοτικού συμβούλου, η παραίτηση δεν είναι οριστική και εκτελεστή και επομένως δύναται ο παραιτηθείς να ανακαλέσει την παραίτηση του, η οποία μετά την ανάκληση θεωρείται ότι ουδέποτε υποβλήθηκε και δε συνεπάγεται κανένα έννομο αποτέλεσμα». 

Ως εκ τούτου η κ. Βαμβουρέλλη επανέρχεται και πάλι στα καθήκοντα της ως Δημοτική Σύμβουλος.

 

σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ


up date Δήλωση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου εσφαλμένη, γιατί η ανάκληση της αμετάκλητης παραίτησης της κας Βαμβουρέλλη, θα έπρεπε να περιέλθει στο Δήμαρχο που ήταν και ο κατά νόμον αποδέκτης της και όχι στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.  Συνεπώς, μόνη η κατάθεσή της στο πρωτόκολλο του Δήμου δεν αρκεί για να επιφέρει έννομες συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα καθαρά νομικό ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει δικαστικό προηγούμενο και το οποίο θα κριθεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, στα οποία και θα προσφύγουμε». 

Μοιράσου το άρθρο!