Πολιτική

09/05/2013 - 16:24

Έπεσαν «υπογραφές» για την Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

 Έπεσαν «υπογραφές» για την Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Σ

ήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνυπέγραψε με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία «Μινάβρα Τεχνική Α.Ε.», τη σύμβαση εκτέλεσης έργου με τίτλο: «Έργα Προστασίας Ακτής της Επάνω Σκάλας & Επανασχεδιασμός Τμήματος της Οδού Ναυμαχίας Έλλης», προϋπολογισμού 1.765.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).

Το μεγάλης σπουδαιότητας αυτό έργο, αφορά: στην κατασκευή τοιχίου προστασίας από τη διάβρωση της θάλασσας, μήκους περίπου 400 μέτρων, στη διαμόρφωση ασφαλούς κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ναυμαχίας Έλλης & Κρήνης και στη διαμόρφωση της οδού Ναυμαχίας Έλλης (από Κρήνης έως Καλαμάρη), με την ανακατασκευή του οδοστρώματος και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, αφού με συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, δόθηκε τελικά η δυνατότητα εκτέλεσης του έργου από το Δήμο Λέσβου, με αποτέλεσμα τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την άμεση έναρξη των εργασιών.  

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ξεκινά η υλοποίηση ενός έργου που θα δώσει μόνιμη λύση στα προβλήματα μιας οδικής αρτηρίας, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και ολόκληρου του νησιού μας. Όπως είναι γνωστό, ο δρόμος της Ναυμαχίας Έλλης στην Επάνω Σκάλα βρισκόταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση για πολλά χρόνια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και αποτελώντας διαρκή αιτία ατυχημάτων, κάποια από τα οποία μάλιστα στοίχισαν και σε ανθρώπινες ζωές. Με την παρέμβασή μας αυτή, θα παραδώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή για τους δημότες του νησιού, αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας, συνολικά δε το εν λόγω έργο, αναβαθμίζει σημαντικά και την υποβαθμισμένη ιστορική συνοικία της Επάνω Σκάλας και τον Συνοικισμό, δήλωσε ο κ. Βουνάτσος. 

Μοιράσου το άρθρο!