Πολιτική

12/09/2012 - 18:54

Επιχειρηματικό πάρκο και θέματα μεταναστών στο επίκεντρο των συναντήσεων της Χ.Καλογήρου

Επιχειρηματικό πάρκο και θέματα μεταναστών στο επίκεντρο των συναντήσεων της Χ.Καλογήρου

yle="text-align: justify; ">Ειδική τεχνική σύσκεψη για την ανάληψη πρωτοβουλιών τροποποίησης του Γ.Π.Σ (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) Μυτιλήνης και για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, καθώς και τη λειτουργία Γραφείου Απεμπλοκής Επενδύσεων στη Λέσβο, μέσα στα πλαίσια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προανήγγειλε η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α κα Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου κ.Θρασύβουλο Καλογρίδη, τα μέλη του Επιμελητηρίου και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κα Μάρω Δερβενιώτου, στο πλαίσιο των επαφών που είχε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα επίσκεψης της στη Λέσβο.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του νησιού, για τα οποία δόθηκε ειδικό υπόμνημα στην κα Καλογήρου. Συμφωνήθηκε να συνταχθεί από το γενικό διευθυντή ΠΕ.ΧΩ της Α.Δ.Α κ.Στρατή Δουλδούρη ειδικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ. της Α.Δ.Α προς το Επιμελητήριο, και ακολούθως να πραγματοποιηθεί η ειδική τεχνική σύσκεψη με θέμα τη βελτίωση του Γ.Π.Σ και τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, ενώ η κα Καλογήρου ενημέρωσε για την πρόθεση της να λειτουργήσει στη Λέσβο μέσα στα πλαίσια της ΑΔΑ γραφείο απεμπλοκής επενδύσεων, μία πρωτοβουλία που θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά στη συνέχεια.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Λέσβο η κα Καλογήρου συναντήθηκε καταρχήν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ.Ιάκωβο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στα κληροδοτήματα της Μητρόπολης  Μυτιλήνης.
Το ζήτημα των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων παράνομης εισόδου μεταναστών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της κας Καλογήρου με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, αστυνομικό διευθυντή κ.Παναγιώτη Σαμαρά. Ειδικότερα συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται, τόσο από πλευράς έλλειψης χώρου κράτησης (καθώς στο κρατητήριο χωρητικότητας 28 ατόμων κρατούνται 56), όσο και από πλευράς έλλειψης προσωπικού. Η κα Καλογήρου συναντήθηκε επίσης με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Λέσβου, οι οποίοι της έθεσαν και από την πλευρά τους το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Η κα Καλογήρου συναντήθηκε και με το Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης, αντιπλοίαρχο Μανώλη Βόμβα, με τον οποίο επίσης συζήτησε για την αυξημένη ροή παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο. Η Γ.Γ της Α.Δ.Α έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα στο Αιγαίο.
Στη συνέχεια η κα Καλογήρου συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μυτιλήνης κα Ανθούλα Βαμβουρέλλη, με την οποία συζήτησε για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Αιγαίου ως ενιαίο σύνολο.
Η πυροπροστασία των δασών και των δασικών συμπλεγμάτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου και η ανάγκη διάνοιξης αντιπυρικών οδών, ήταν τα θέματα που έθεσε στην κα Καλογήρου ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Αφάλης κατά τη συνάντηση τους, στην οποία ήταν παρών και ο υποδιοικητής, αντιπύραρχος Νίκος Μπαμπάκος. Η Γ.Γ της Α.Δ.Α.  συναντήθηκε επίσης με τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε για τις ηρωικές μάχες που έδωσαν όλο το καλοκαίρι και συνεχίζουν να δίνουν στο Βόρειο Αιγαίο.

Μοιράσου το άρθρο!