Πολιτική

12/02/2013 - 18:09

Επίκαιρες ερωτήσεις Π. Βογιατζή για αγροτικό γιατρό στην Αγρά και ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Παύλος Βογιατζής Lesvosnews

yle="text-align: justify;">Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, και τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα την πλήρωση θέσης αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Άγρας Λέσβου.

Ο Βουλευτής πληροφορήθηκε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Άγρας εξαιτίας της έλλειψης αγροτικού ιατρού στην περιοχή από τον Αύγουστο 2011, από την επιστολή μίας μητέρας – κατοίκου της Άγρας που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο και από ενημέρωση στη συνέχεια που είχε από κατοίκους της περιοχής.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του θέματος και επιδιώκοντας να δοθεί άμεση λύση, ο Βουλευτής κατέθεσε σήμερα τη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση ζητώντας να δοθούν κίνητρα, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το αγροτικό ιατρείο της περιοχής. Ο Βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς το γεγονός ότι οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι σε περίπτωση ανάγκης να διανύσουν οδικώς τουλάχιστον 30 χλμ. προκειμένου να μεταβούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας, γεγονός που επιβαρύνει πολλαπλάσια τους συνταξιούχους που πρέπει να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, αλλά και που θέτει σε κίνδυνο τα 180 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του χωριού και για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει συνεχώς άμεσα διαθέσιμη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά πως:

«Διαβάζοντας στον τοπικό τύπο την επιστολή της μητέρας κατοίκου της Άγρας, θεώρησα πως έπρεπε αμέσως να ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας και να βρεθεί άμεσα λύση. Όπως άλλωστε, επισημαίνω στα ερωτήματα που απευθύνω από κοινού στον Υπουργό Υγείας και στον Υπουργό Οικονομικών, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αγροτικούς ιατρούς, ώστε οι θέσεις ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία και ιδιαίτερα όσα βρίσκονται στις παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές να μη μένουν ποτέ κενές. Αντίστοιχα κίνητρα θα πρέπει να δίνονται και σε έκτακτες περιπτώσεις μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επαναληπτικές προκηρύξεις τέτοιων θέσεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τα αγροτικά ιατρεία να επανδρώνονται ενδεχομένως μέσα από διαφορετικές διαδικασίες.

Με την ευκαιρία του συγκεκριμένου προβλήματος που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, θα ήθελα να επισημάνω πως τουλάχιστον όσον αφορά στη δική μου δραστηριότητα το διάστημα που έχω εκλεγεί Βουλευτής, έχω κάνει στο πλαίσιο πάντα των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως αυτές ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής, μία σειρά από στοχευμένες ενέργειες αποσκοπώντας στην έγκυρη ενημέρωση των αρμόδιων Υπουργών και στην εξεύρεση λύσεων. Σε πολλές δε περιπτώσεις και όταν αυτό είναι εφικτό, έχω ενημερώσει προσωπικά τους αρμόδιους Υπουργούς για τα τοπικά προβλήματα και έχω προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Κάποια από τα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί προς την επίλυσή τους, για κάποια άλλα εξακολουθούμε να κάνουμε προσπάθειες, προκειμένου να διευθετηθούν. Και ο αγώνας αυτός είναι καθημερινός, δύσκολος και απαιτεί τη συνεργασία όλων. Σε κάθε περίπτωση όλοι κρινόμαστε από το Λεσβιακό Λαό για την υπευθυνότητα μας, για τα έργα και τις πράξεις μας».

Lesvosnews Λέσβος

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε επίσης σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου και της Λήμνου, αλλά και όλων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που θίγουν τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επαγγελματίες των νησιών αυτών, και ζητά τη δρομολόγηση ενός σύγχρονου, αξιόπλοου πλοίου για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής τους σύνδεσης με τη συμπρωτεύουσα της χώρας, Θεσσαλονίκη.

 

Μοιράσου το άρθρο!