Πολιτική

25/04/2012 - 15:49

Επισκέψεις από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

yle="text-align:justify;">Το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη συνάντησαν, σε εθιμοτυπική επίσκεψη, οι υπεύθυνοι ειδικών τομέων της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα και ο κ. Stewart Smith συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene Grace» κ. Ντόρα Πολίτη που είχε θέσει αίτημα στην Πρεσβεία για την ενίσχυση της έλευσης Αμερικανικού τουρισμού και επενδύσεων στη Λέσβο.

Με τον κ. Δ. Χαλκιώτη συζητήθηκαν θέματα αγγλικής γλώσσας στα σχολεία που είναι ο τομέας αρμοδιότητας της κ. Καράγιωργα. Ο κ. Smith, διπλωματικός attaché, πρότεινε τρόπους συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεως σε θέματα επενδύσεων και τουριστικής προβολής του τόπου μας ενώ υποστήριξε την άποψη του κ. Χαλκιώτη ότι, μέσω και της Αμερικανικής Πρεσβείας με τις εκδόσεις περιοδικών της και τις επαφές με όλες τις Πρεσβείες και τους αρμόδιους φορείς σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αμερική, μπορεί να γίνει η καλύτερη προβολή του τόπου μας με άριστα αποτελέσματα στην τοπική αγορά, στον πολιτισμό και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο κ. Χαλκιώτης εξήρε και το ρόλο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene Grace» στην παραμεθόριο περιοχή μας.

Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και των αξιωματούχων της Αμερικανικής Πρεσβείας που θαύμασαν τις εκδόσεις του Υπουργείου Αιγαίου που τους προσέφερε ο κ. Χαλκιώτης.

Μοιράσου το άρθρο!