Πολιτική

29/12/2010 - 12:40

Επίσκεψη αντινομάρχη στο Μεσότοπο

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση Περιβάλλοντα Χώρου Παιδικής Χαράς, Αγροτικού Ιατρείου και Πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Μεσοτόπου» που υλοποιείται στο Μεσότοπο επισκέφθηκε ο αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με τον αντιδήμαρχο του Δήμου ΕρεσούΑντίσσης, Κωνσταντιδέλλη Μανώλη.

Το έργο «Ανάπλαση Περιβάλλοντα Χώρου Παιδικής Χαράς, Αγροτικού Ιατρείου και Πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Μεσοτόπου» συνολικού προϋπολογισμού 325.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου και υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης από το Δήμο ΕρεσούΑντίσσης.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία εκπονήθηκε από τον αρχιτέκτονα μηχανικό, Σωτήρη Φράγκου, προβλέπεται η ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς του Μεσοτόπου, που βρίσκεται μεταξύ του αγροτικού ιατρείου και του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος του Μεσοτόπου, στο κέντρο του Οικισμού, συνολικού εμβαδού 1.895 μ2 περίπου.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί κυλικείο, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο εξωτερικής διαμέτρου 17.00 μ. και εσωτερικής 8.20 μ., χωρητικότητας 145 ατόμων περίπου, το οποίο θα χρησιμοποιείται για διάφορες υπαίθριες εκδηλώσεις, διαμορφώνεται ένας χώρος παιδικής χαράς. Μεταξύ του χώρου του αμφιθεάτρου και του κυλικείου, διαμορφώνεται χώρος καθιστικού και πρασίνου, ενώ σε όλο το χώρο τοποθετείται και φωτισμός.

Σε δήλωση του ο αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, τονίζει:

«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται στο κέντρο του Οικισμού. Παράλληλα δημιουργείται ένας εξαιρετικός χώρος για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Με παρεμβάσεις όπως αυτή, αναβαθμίζονται πραγματικά τα χωριά μας. Πιστεύω ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι».

 

Μοιράσου το άρθρο!