Πολιτική

24/10/2012 - 06:36

Επίσκεψη Δημάρχου Λέσβου στην Καλλονή

Επίσκεψη Δημάρχου Λέσβου στην Καλλονή

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλλονή, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση και τον Συγκοινωνιολόγο, Νίκο Προβατά, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Επικαιροποίηση Μελέτης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Καλλονής», πραγματοποίησε αυτοψία στα διάφορα σημεία, κυρίως του κέντρου των δρόμων και της πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, όπου κατά την συντασσόμενη μελέτη θα επέλθουν σημαντικές ρυθμίσεις για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της κωμόπολης αυτής και απαλλαγή των κατοίκων της από το σημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο Καλλονής, όπου διαπιστώθηκε η βλάβη στο χλοοτάπητα του γηπέδου και η ανάγκη να γίνουν αμέσως οι πρέπουσες εργασίες προς αποκατάστασή του με ευθύνη του Νομικού Προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο οποίο ανήκει το Στάδιο, καθ’ αρμοδιότητα.


Επίσης, οι κύριοι Βουνάτσος και Γιαβάσης επισκέφθηκαν την κεντρική παιδική χαρά Καλλονής, στην οποία θα πρέπει αν υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναμόρφωση και την απόδοσή της στην κατά προορισμόν χρήση της, ώστε να λυθεί οριστικά και τούτο το κληρονομημένο από το παρελθόν πρόβλημα, με τη διάθεση του σχετικού χρηματικού ποσού, σύμφωνα με τα αποφασισθέντα.


Ακόμη έγινε αυτοψία στα φρεάτια αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων του κεντρικού οικιστικού ιστού της Καλλονής για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται, ώστε να είναι σε θέση να δεχθούν τις βροχές της χειμερινής περιόδου, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος έδωσε τις δέουσες οδηγίες στον Αντιδήμαρχο, κ. Γιαβάση, να συνεργαστεί με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις όπου απαιτείται, ενώ επίκειται η υλοποίηση του προγραμματισμού από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Φλώρο, για τον καθαρισμό των φρεατίων και ποταμίσκων της περιοχής του Λεκανοπεδίου Καλλονής.


Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος μετέβησαν στη Σκάλα Καλλονής, όπου είχαν συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εκεί Αλιέων, με θέμα την αρωγή του Δήμου για να «θωρακιστεί» το εκεί αλιευτικό καταφύγιο, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, κ. Κώστα Μουτζούρη.


Τέλος, πραγματοποίησαν αυτοψία σε Δημοτική ορθοπεδικά έκταση της εκεί περιοχής στην οποία σημειώθηκε αυθαίρετη κατάληψη τμήματός της για την οποία ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να εφαρμοσθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την αποβολή του καταλάβοντος την έκταση αυτή και την απόδοσή της στον Δήμο, με ευθύνη της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε.  

Μοιράσου το άρθρο!