Πολιτική

21/12/2013 - 07:46

Επίσκεψη Δημάρχου Λέσβου στην Καλλονή

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Δημήτρη Ζαφειρίου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Αθανάσιο Ελευθερίου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κεραμίου, Αντωνη Μαστρογιάννη, παρέστη στην κηδεία της τ. Προέδρου της Κοινότητας Κεραμίου, Ροδόκλειας Παλαιολόγου.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και εκφώνησε σχετικό επικήδειο λόγο, τιμώντας την αείμνηστη, δραστήρια και δημιουργική Πρόεδρο δυο τετραετίες και ενδιαμέσως Σύμβουλο της ίδιας αυτής Κοινότητας.

Εν συνεχεία, ο κ. Βουνάτσος προήδρευσε συσκέψεως στο τ. Δημαρχείο Καλλονής, για την αντιμετώπιση μιας σειράς κατεπειγόντων προβλημάτων, στα οποία δόθηκαν αμέσως λύσεις ή δρομολογήθηκε η επίλυσή τους.

Κυρίως, τη σύσκεψη απασχόλησε η πρόοδος εκτέλεσης του έργου Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης και του Δικτύου Μεταφοράς από τη Δεξαμενή Δ’ του πρ. Δήμου Καλλονής, προς τους Οικισμούς του Δήμου,  Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής και Τοπικών Κοινοτήτων Δαφίων, Αρίσβης και Κεραμίου, το οποίο οι παραπάνω, μαζί με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Δήμου Λέσβου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, επισκέφθηκαν αμέσως μετά.

Με το έργο αυτό, ύψους 1.396.579,88 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.), κατασκευάζεται το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης των οικισμών του Λεκανοπεδίου της Καλλονής από τις γεωτρήσεις - υδροδότες, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Δ’ της Καλλονής και εν συνεχεία το δίκτυο μεταφοράς από τη δεξαμενή Δ, προς τους οικισμούς Καλλονής, Αρίσβης, Κεραμίου, Σκάλας Καλλονής και Δαφίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί, σε δυο μήνες περίπου, πολύ πριν τη συμβατική υποχρέωση που είχε η ανάδοχος εργοληπτική εταιρία «ΠΡΑΞΙΣ Α.Τ.Ε».

Ο κ. Βουνάτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, που αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια νερού, στο Λεκανοπέδιο καλλονής, ενώ αντιμετωπίζει και τα προβλήματα ύδρευσης που υπήρχαν μέχρι σήμερα, οριστικά.

Μοιράσου το άρθρο!