Πολιτική

24/05/2013 - 13:15

Επίσκεψη φοιτητών του University of Lonisville του Κεντάκι στο Δήμαρχο Λέσβου

Επίσκεψη φοιτητών του University of Lonisville του Κεντάκι  στο Δήμαρχο

Τ

ο Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 το μεσημέρι, στο γραφείο του, ομάδα 15 φοιτητών και Καθηγητών από University of Lonisville του Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που βρίσκονται στη Λέσβο, για να μελετήσουν την ιστορία του τόπου μας.

Ο κ. Βουνάτσος αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε μια σειρά από αναλυτικές πληροφορίες για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ως επιβράβευση του πολιτισμού και των πολιτιστικών αξιών των κατοίκων της διαχρονικά και τέλος, τους κάλεσε να ξαναεπισκεφθούν το νησί μας και γενικότερα να γίνουν καλοί πρεσβευτές του τόπου μας.

Οι Αμερικανοί φοιτητές και Καθηγητές, ευχαρίστησαν τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, που όπως είπαν, τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, ενώ ο Δήμαρχος τους προσέφερε ως δώρα τοπικά προϊόντα και εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές καλλονές της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!